Αυτή η 7χρονη ξεκινά εκστρατεία για να γίνουν οι μαρκαδόροι ανακυκλώσιμοι!

Γνωρίστε την Jessie Stephenson. Την 7χρονη οικολόγο που συγκέντρωσε περί τις 70.000 υπογραφές στην προσπάθειά της να πιέσει την αγαπημένη της εταιρία μαρκαδόρων Crayola να τους κάνει ανακυκλώσιμους.

Το πάθος της Jessie για ζωγραφική την ωθεί να χρησιμοποιεί δεκάδες μαρκαδόρους κάθε χρόνο, όμως όταν έμαθε ότι το μεγαλύτερο μέρος τους δεν ανακυκλώνεται… σοκαρίστηκε! Αποφάσισε, λοιπόν, να ξεκινήσει μια δημόσια έκκληση (online petition) ζητώντας από τη βρετανική εταιρία να τους λανσάρει ξανά ως ανακυκλώσιμους.

Η μικρούλα, από το Brockley του Λονδίνου, αποφάσισε να γράψει στην εταιρία και να ενθαρρύνει να βρουν οι επικεφαλής της μια λύση ως προς το πώς μπορούν οι πελάτες της να απορρίψουν τους μαρκαδόρους χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

«Λατρεύω να ζωγραφίζω με τους μαρκαδόρους Crayola, αλλά δεν θέλω να τους χρησιμοποιώ τώρα που ξέρω πόσο επιβαρύνουν το περιβάλλον», γράφει η ίδια στην έκκλησή της. «Νοιάζομαι για το περιβάλλον γιατί ξέρω ότι ζούμε σε αυτό και αν το καταστρέψουμε, δεν θα έχουμε δεύτερη ευκαιρία.»

Συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι αν ο καθένας μας προσπαθήσει να κάνει κάτι μικρό, μπορούμε όλοι να κάνουμε τον κόσμο που ζούμε καλύτερο. Σε παρακαλώ Crayola, θα δώσεις μια λύση ανακύκλωσης των μαρκαδόρων, όπως έχεις ήδη κάνει στην Αμερική; (*) Έτσι, θα μπορούμε να συνεχίσουμε να ζωγραφίζουμε, χωρίς να νιώθουμε τύψεις».

Η έκκληση της Jessie έφτασε πολύ γρήγορα τις 70.000 υπογραφές, προκαλώντας την Crayola UK να απαντήσει εγγράφως. Ωστόσο, η μικρή δεν χάρηκε με την απάντηση της εταιρίας, η οποία αρνήθηκε συνάντηση μαζί της. Τότε αποφάσισε να δημιουργήσει και βίντεο, στο οποίο καλεί ακόμα περισσότερους ανθρώπους να πιέσουν για αυτή την αλλαγή.

«Στο γράμμα μου τους ζήτησα να συναντηθούμε και να μιλήσουμε. Δεν είμαι χαρούμενη με αυτό που μου απάντησαν. Δεν μου υπόσχονται τίποτα και αγνόησαν το γεγονός ότι θέλω να τους συναντήσω.»

Η δασκάλα της Jessie, Sue Harte, επαίνεσε την επιμονή της, προσθέτοντας ότι όλο το σχολείο την στηρίζει στον αγώνα της.

Την προσπάθειά της, όμως, αναγνώρισε και η βουλευτής Vicky Foxcroft, η οποία στήριξε την Jessie λέγοντας, ότι «η κλιματική αλλαγή είναι το βασικό θέμα για το οποίο επικοινωνούν μαζί μου τα νέα παιδιά. Είναι το μέλλον τους, ανησυχούν γι’αυτό και είναι σπουδαίο να τα βλέπεις να κινητοποιούνται και να συνεργάζονται για να κάνουν τα πράγματα καλύτερα».

Η εταιρία Crayola δεν έχει ακόμα απαντήσει δημόσια για την κινητοποίηση αυτή.

(*) Στην Αμερική η εταιρία δίνει τη δυνατότητα στα σχολεία που χρησιμοποιούν τους μαρκαδόρους της να συγκεντρώνουν όσους έχουν αδειάσει και να τους στέλνουν πίσω στο εργοστάσιο, όπου θα ξαναγεμίζονται και θα επιστρέφονται στο σχολείο.