Αυτό είναι το πρώτο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων

Αυτό είναι το πρώτο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων

Με χαρά έφτασε στα χέρια μας το εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο “Μηχανισμός των Αντικυθήρων – Το Μαγικό Ταξίδι” που υπογράφει ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών συγγραφέας, Κωστής Στήκας.

Πρόκειται για μια προσεγμένη έκδοση που επιχειρεί να γνωρίσει σε παιδιά και εφήβους την σπουδαιότητα του Μηχανισμού των Αντικυθήρων που θεωρείται ο  αρχαιότερος γνωστός αστρονομικός υπολογιστής. Είναι ένα από τα σπουδαιότερα και πιο ενδιαφέροντα όργανα της αρχαίας τεχνολογίας, που σώζονται μέχρι σήμερα και μέσα από τις σελίδες του βιβλίου το παιδί θα γνωρίσει σημαντικές λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργία του.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι  το απόλυτο διεθνές σύμβολο της Καινοτομίας, ο μεγαλύτερος πολλαπλασιαστής της αγάπης των παιδιών στις αρχές και στις αξίες του Πολιτισμού μας, αλλά και της αγάπης στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στη Χημεία, στην Αστρονομία, στη Μηχανική, στη Φιλοσοφία, στις Επιστήμες, στην Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία.

Ένα βιβλίο φόρος τιμής στον κόσμο της αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Αυτό είναι το πρώτο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο που είναι αφιερωμένο στην ιστορία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων

Η Σοφία, η Μυρτώ και ο Ηλίας απολαμβάνουν τις χαρές του καλοκαιριού στο νησί της Σύμης, ζώντας μαγικές στιγμές και ανακαλύπτοντας τον υπέροχο κόσμο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, του πρώτου υπολογιστή της Ανθρωπότητας. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που τα παιδιά μας έχουν στα χέρια τους καθημερινά, αποκτούν μια εντελώς νέα διάσταση, ως απόγονοι πλέον του Μηχανισμού των Αντικυθήρων και συνδέονται όχι πια με τον κίνδυνο, όπως συνήθως γίνεται, αλλά με τον πρώτο υπολογιστή της Ιστορίας, τις αξίες του Ελληνικού Πολιτισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τη δυνατότητα να δεις τον έναστρο ουρανό και τη θέση των αστεριών σήμερα το βράδυ, να αγαπήσεις τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Χημεία, την Αστρονομία, τη Μηχανική, τις Επιστήμες.

Όλα τα παραπάνω συντελούνται με φόντο τις ελληνικές θάλασσες και τη ναυτοσύνη με τις οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, αλλά και με τις αξέχαστες διακοπές στα Ελληνικά νησιά.

Όλες οι εικόνες του βιβλίου που αφορούν αστρονομικά θέματα (πανοραμικό τετρασέλιδο πλάτους 95εκ., ηλιακή έκλειψη κ.λπ) έχουν πραγματοποιηθεί με τη συμβολή του Αστροφυσικού κ. Διονύση Σιμόπουλου ενώ την ιδιαίτερη εικονογράφηση υπογράφει η έφηβη κόρη του συγγραφέα,  Σοφία Στήκα.

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνει επίσης ένα εκπαιδευτικό παράρτημα με εικόνες από τα σημαντικότερα ευρήματα του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, την πλήρη ιστορία του Ναυαγίου, μια αναλυτική παρουσίαση των ενδείξεων και λειτουργιών του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, ένα Χρονολόγιο με τις σημαντικότερες ημερομηνίες γύρω από το θέμα, 20 ερωτήσεις γνώσεων πολλαπλών επιλογών με απαντήσεις, μια συνταγή για παραδοσιακά βουτυρένια κουλουράκια Σύμης αλλά και την σύνδεσή τους με το νησί, οδηγίες για το πώς κατασκευάζουμε ένα χάρτινο καραβάκι και δυο δισέλιδες εικόνες του βιβλίου για να τις χρωματίσουν τα παιδιά.

Πάρτε μια γεύση από το βιβλίο

Απολαύστε  το animated video του βιβλίου με μουσική που συνέθεσε και ερμηνεύει ειδικά για την περίσταση ο Κορυφαίος Α’ στο βιολοντσέλο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Δημήτρης Γούζιος.

Ιδιαίτερα βαρύνουσα είναι η κριτική του Ομότιμου Καθηγητή Γλωσσολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χριστόφορου Χαραλαμπάκη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή και θα βρείτε εδώ 

Πού μπορείτε να βρείτε το βιβλίο:

Το βιβλίο διατίθεται σε όλα τα βιβλιοπωλεία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Ιστότοπος: www.theantikytheramechanismbooks.com

Instagram:https://www.instagram.com/humanity_1st_computer/

Email: contact@theantikytheramechanismbooks.com