Αυτό είναι το πρώτο σημάδι της οξείας ηπατίτιδας στο παιδί

Αυτό είναι το πρώτο σημάδι της οξείας ηπατίτιδας στο παιδί

Ψυχραιμία, αλλά επαγρύπνηση συνέστησε στους γονείς για τη ζήτημα της οξείας ηπατίτιδας η Ινώ Καναβάκη παιδογαστρεντερολόγος, παιδοηπατολόγος του νοσοκομείου Αττικόν, η οποία μίλησε νωρίτερα σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

«Υπάρχουν μέχρι στιγμής 170 καταγεγραμμένα περιστατικά παγκοσμίως, με τα περισσότερα να είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Ελλάδα ακόμα δεν έχουμε κάτι, παραμένουμε όλοι οι παιδίατροι σε επιφυλακή» σημείωσε.

Πρόσθεσε, πάντως, ότι είναι υπό διευρεύνηση αν αυτή η έξαρση σχετίζεται με τον κορονοϊό, καθώς τα παιδιά απείχαν αρκετό καιρό από τις ιώσεις λόγω της καραντίνας. Και τόνισε: «δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι προληπτικά. Το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να τηρεί τις συνθήκες υγιεινής, να μην φταρνιζόμαστε χωρίς το χέρι μας μπροστά. Καλό θα ήταν τα παιδιά που έχουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας να παραμένουνε 24-48 ώρες στο σπίτι για να κόβεται η αλυσίδα μετάδοσης».

Στα μάτια το πρώτο σημάδι της οξείας ηπατίτιδας

Όσον αφορά στα συμπτώματα της ηπατίτιδας που θα πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς, ξεκαθαρίζει ότι, το μόνο ειδικό σύμπτωμα που έχει η οξεία ηπατίτιδα είναι ο ίκτερος, δηλαδή το κιτρίνισμα των ματιών και του δέρματος. «Πρέπει να οδηγήσει τον γονιό στον γιατρό» ανέφερε.

Τα άλλα συμπτώματα είναι:

-Αλλαγή στο χρώμα των ούρων και των κοπράνων
-Κνησμός στο σώμα
-Πυρετός
-Ναυτία
-Πόνος στη κοιλιά

Διαβάστε ακόμα:

Πάρτε μέρος στον κύκλο μαθημάτων βρεφικού μασάζ και μάθετε να ταϊζετε το μωρό σας με αγάπη

Το καλύτερο δώρο για το μωρό σου… το τρυφερό σου άγγιγμα

Συγκινούν τα παιδιά του Χαμόγελου που σπάνε τους Μπότηδες στην Κέρκυρα (video)