Αυτό θα είναι το σχολείο του μέλλοντος μετά τον κορωνοϊό; (εικόνες)

Πώς θα σας φαινόταν ένα σχολείο που θα έμοιαζε… με δεντρόσπιτο; Σίγουρα στα παιδιά θα άρεσε πολύ! Ένας αρχιτέκτονας, λοιπόν, φαντάστηκε τον κόσμο μετά τον κορωνοϊό κι εκπόνησε ένα πρότζεκτ για έναν νέο τύπο σχολείου που ονομάζεται Tree- House School.

Ο Valentino Gareri σκέφτηκε το εν λόγω σχέδιο, θεωρώντας ότι η πανδημία απέδειξε την επιθυμία μας να συνδεθούμε με τη φύση ενώ έκανε τους αρχιτέκτονες να επανεξετάσουν τη βιωσιμότητα.

«Τα σχολεία του μέλλοντος θα πρέπει να σχεδιαστούν κάτω από μία νέα οπτική: Από το να εξετάζουν μόνο τα κριτήρια της βιωσιμότητας, θα πρέπει να αγκαλιάσουν την ικανότητα να συντηρήσουν τις νέες συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε η κοινωνία λόγω της πανδημίας», αναφέρει ο ίδιος.

Οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι συνδέονται, ενώ ορισμένα μέρη του κτηρίου μπορούν να γίνουν χώροι που θα καλύπτουν άλλες ανάγκες, όπως ιατρικά κέντρα.

Για να δείτε τις εικόνες πατήστε το βελάκι πάνω στη φωτογραφία

Κάθε τμήμα είναι φτιαγμένο από σταυροειδή ξύλο και έχει πρόσβαση σε μία από τις δύο αυλές που δημιουργούν τα δαχτυλίδια.

Το φιλόδοξο project περιλαμβάνει χρησιμοποιούμενες «πράσινες» στέγες, φυσικό κλιματισμό μέσω του εξαερισμού, ηλιακά πάνελ και σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται επιλέχτηκαν με βάση τη βιωσιμότητα αλλά κυρίως για να αναμειχθούν με το φυσικό περιβάλλον.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Valentino Gareri / Instagram