Αυτό το δημόσιο σχολείο στην Βόρεια Ελλάδα έχει τις ωραιότερες και πιο μοντέρνες τουαλέτες που είδαμε ποτέ!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λητής έκανε το θαύμα του και το καλοκαίρι που μας πέρασε ασχολήθηκε ενεργά με την εικαστική αναβάθμιση του σχολείου όσο και με την ριζική ανανέωση των τουαλετών.

Το σχολείο στεγάζεται σε ένα κτίριο που θεμελιώθηκε το 1926 και τόσο οι γονείς όσο και οι δάσκαλοι θέλησαν να του δώσουν μια πιο σύγχρονη ματιά και να το κάνουν ακόμα πιο προσιτό στους μαθητές.

Η καλοκαιρινή ανάπαυλα ήταν η ιδανική εποχή για να ξεκινήσουν το φιλόδοξο σχέδιο τους ώστε οι μαθητές την πρώτη μέρα του αγιασμού να εντυπωσιαστούν από το ανανεωμένο σχολικό κτίριο.

Γονείς και δάσκαλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και με την πολύτιμη βοήθεια του προέδρου της Πρωτοβάθμιας επιτροπής του Δήμου κ. Ευάγγελου Χατζηαντωνίου, η μεταμόρφωση του σχολείου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το σχολείο απέκτησε μια γκαλερί με έργα σπουδαίων ζωγράφων

Οι πόρτες στις αίθουσες διδασκαλίας αντικαταστάθηκαν και ζωγραφίστηκαν με έργα τέχνης σπουδαίων ζωγράφων. Πίνακες του Μυταρά, του Ακριθάκη, του Σταθόπουλου, του Picasso, του Miro, του Chagall και πολλών άλλων κοσμούν τους διαδρόμους του σχολείου μετατρέποντας το σε μια ιδιαίτερη γκαλερί έργων τέχνης.

Με αυτήν την εικαστική παρέμβαση το σχολείο με πλημμύρισε χρώμα και εμβληματικά σκίτσα που δημιουργούν μια όμορφη και ζεστή ατμόσφαιρα ενώ οι μαθητές δεν σταματάνε να θαυμάζουν τα εμβληματικά έργα.

Εν συνεχεία με πρωτοβουλία του συλλόγου διδασκόντων έγινε αντικατάσταση του μωσαϊκού με πλακάκια, στα δάπεδα δύο αιθουσών διδασκαλίας.

Τέτοιες τουαλέτες δεν θα ξαναδείτε σε κανένα άλλο δημόσιο σχολείο

Το αποκορύφωμα όμως της υπέροχης δουλειάς που έκαναν  ήταν η ριζική ανακαίνιση των τουαλετών του σχολείου.

Ξεχάστε τις κλασικές λευκές παραμελημένες τουαλέτες που ως επί το πλείστον συναντάμε κακά τα ψέματα στα περισσότερα δημόσια σχολεία.

Αγοράστηκαν πλακάκια, καθρέφτες και είδη υγιεινής και πλέον οι τουαλέτες του σχολείου είναι σε μωβ και πράσινες αποχρώσεις που εντυπωσιάζουν όσους τις βλέπουν.

Η τήρηση των κανόνων υγιεινής στα σχολεία είναι υψίστης σημασίας και ιδιαίτερα τώρα λόγω της πανδημίας αυτοί οι χώροι θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται σχολαστικά για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Όπως δήλωσαν και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων “Καθώς, οι εποχές που ζούμε επιτάσσουν αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, εμείς ως ο σύλλογος γονέων, στοχεύουμε στην διευκόλυνση της τήρησης αυτών των κανόνων. Εξάλλου για αυτό και προχωρήσαμε και στην ριζική ανακαίνισή τους.

Το μεράκι και η επιμέλεια που έβαλαν όσοι συμμετείχαν στην ανακαίνιση του σχολείου είναι εμφανή και δεν μπορούμε παρά να τους συγχαρούμε για όσα κατάφεραν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Δείτε τις φωτογραφίες από τις υπέροχες τουαλέτες του σχολείου

Gepostet von συλλογος γονεων σχολειου λητης am Mittwoch, 2. September 2020