Αυτός είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που δίνει δωρεάν tablet, internet και εκτυπώσεις στους μαθητές

Γεν. Γρ. Υπ. Παιδείας για τηλεκπαίδευση: Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών

Πριν λίγες μέρες σας είχαμε παρουσιάσει το αίτημα 9 δημάρχων της Αττικής που ζητούσαν από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να συνδράμει ώστε να δοθεί σε κάθε έναν ξεχωριστά μαθητή και φοιτητή, ένας υπολογιστής ή laptop/tablet με τον μίνιμουμ αναγκαίο εξοπλισμό καθώς και δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο ώστε να κάνουν χρήση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Κάτι αντίστοιχο εξέφρασε με αντίστοιχη ανακοίνωσή της και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Ελλάδος .

Ο Δήμος Καρύστου πρωτοπορεί

Κι όμως ο Δήμος Καρύστου είναι ο πρώτος Δήμος της χώρας που έκανε το αίτημα αυτό πράξη. Όπως ανακοινώθηκε ο δήμαρχος Καρύστου και οι αντιδήμαρχοι εξασφαλίζουν δωρεάν tablets και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν εκτυπώσεις στους μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τα παραπάνω , ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας.

Η ανακοίνωση του Δήμου

Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας. Σε συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων ο Δήμος Καρύστου θα παρέχει δωρεάν tablets και πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς και δωρεάν εκτυπώσεις στους μαθητές που αδυνατούν να καλύψουν τα παραπάνω , ώστε όλοι να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στην εκπαίδευση, μέσω διαδικτύου, που πραγματοποιεί το Υπουργείο Παιδείας. Η δαπάνη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου απο τις μισθοδοσίες του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

Στη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που ζούμε, ο Δήμος Καρύστου στέκεται δίπλα στους μαθητές της περιοχής μας. Σε…

Gepostet von Lefteris Raviolos am Montag, 30. März 2020