Bobos Arts Festival 2018: Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για το πιο απίθανο παιδικό φεστιβάλ της πόλης

Το παιδικό πολιτιστικό φεστιβάλ Bobos Arts Festival, που διοργανώνεται στην Αθήνα για τρίτη συνεχή χρονιά, έρχεται στον Κήπο του Μεγάρου την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Mια μέρα ποιοτικής ψυχαγωγίας με ένα πλούσιο πρόγραμμα επιλεγμένων δράσεων, οι οποίες στόχο έχουν να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τον πολιτισμό και τις τέχνες!

Μουσική, θέατρο, εικαστικές δράσεις και δημιουργικό παιχνίδι σε μια μεγάλη γιορτή για το παιδί, τον πολιτισμό και τις τέχνες!

Φορέστε τα καπέλα σας, πάρτε τις πικ νικ κουβέρτες σας και ελάτε να περάσουμε μαζί συναρπαστικές στιγμές, γεμάτες παιχνίδι στον καταπράσινο Κήπο του Μεγάρου!

Μικροί από 3 έως 12 ετών αλλά και μεγάλοι κάθε ηλικίας έχουν τη δυνατότητα από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, με την αγορά ενός ατομικού εισιτηρίου, να παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ή να βγαίνουν από τον Κήπο και να επιστρέφουν σε αυτόν για να διασκεδάσουν επιλέγοντας την εκδήλωση που προτιμούν.

Στη σκηνή του 3ου Bobos Arts Festival θα απολαύσουμε:

  • Τους μοναδικούς Burger Project με τη νέα τους παιχνιδο-συναυλία «Ένα Τρελό Κοντσέρτο». Με τη γνωστή ενέργεια και το χιούμορ που τους διακρίνει επί σκηνής, έρχονται να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους με καινούριες αλλά και παλιές επιτυχίες τους.
  • Τη μουσικοθεατρική παράσταση του Δημήτρη Μπασλάμ «Ο Αγησίλαγος». Ένα μουσικό παραμύθι με κεντρικό ήρωα έναν καλοφαγά λαγό, ο οποίος ερμηνέυεται και εμψυχώνεται με μπόλικη φαντασία και χιούμορ, συνοδεία ζωντανής μουσικής.
  • Την παράσταση «Ο τρομερός εχθρός & ο αλυσοδεμένος Ελέφαντας», δυο ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι διασκευασμένες από τη βραβευμένη θεατρική Ομάδα Τόπι. Φτιαγμένη με πολύ κέφι και διάδραση, η παράσταση μιλάει για την αγάπη, το μίσος, την ταπεινοφροσύνη και τις αξίες της ζωής.
  • Μια διαδραστική αφήγηση από την πολυβραβευμένη αργεντινή συγγραφέα και εικονογράφο Isol, στην πρώτη της επίσκεψη στην Ελλάδα.
  • Ευφάνταστα σόου από τους La Petite Marguerite (Bubble Show), τον Alex de Paris και τους Motus Terrae.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και παράλληλα με το πρόγραμμα των εκδηλώσεων,  θα πραγματοποιούνται πρωτότυπες δράσεις:

  • «British Council Kids’ Corner: Παίζοντας με τις λέξεις» Μέσα από διαφόρων ειδών παιχνίδια, κινητικά, εκπαιδευτικά, θεατρικά, ψυχαγωγικά ή άλλα, τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με μερικές από τις γλώσσες του κόσμου, ακονίζοντας τη μνήμη τους και την γλωσσική τους ικανότητα.
  • «Μικροί Αρχαιολόγοι, Μεγάλες Ανακαλύψεις» από το Μια πρωτότυπη δραστηριότητα, η οποία προσομοιάζει μέσα από το παιχνίδι τη διαδικασία μιας αρχαιολογικής ανασκαφής.
  • «Μελωδο-ποιώ»: Ένα εικαστικό εργαστήριο με στόχο την κατασκευή ενός μελωδού, εμπνευσμένο από τους ήχους του καλοκαιριού. Από την Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos.
  • Εικαστικές δράσεις βασισμένες στις πρωτότυπες δημιουργίες της Isol, από τις Εκδόσεις Μάρτης.

 Το φεστιβάλ παρουσιάζει ο ηθοποιός Γιάννης Σαρακατσάνης.

Πρόγραμμα:

3o Bobos Arts Festival | 10.6.18

Παραστάσεις:

11.30 – 12.30 Ομάδα Τόπι, «Ο τρομερός εχθρός και ο αλυσοδεμένος ελέφαντας», Θεατρική παράσταση βασισμένη σε δύο διασκευασμένες ιστορίες του Χόρχε Μπουκάι
13.00 – 13.30 Ιστορίες της Isol Διαδραστική αφήγηση
14.00 – 15.00 Δημήτρης Μπασλάμ «Ο Αγησίλαγος»

Μουσικοθεατρική παράσταση, 15.30 – 16.00 La Petite Marguerite
Βubble Show, 16.30 – 17.00 Alex de Paris
«Silent Comedy», Παράσταση παντομίμας
17.30 – 18.30 Burger Project, «Ένα τρελό κοντσέρτο», Παιχνιδο-συναυλία

Παράλληλες δράσεις: (11.00 – 19.00)
British Council Kids’ Corner: «Παίζοντας με τις λέξεις», Παιχνίδια, μέσα από τα οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με γλώσσες του κόσμου, ακονίζοντας τη μνήμη τους και τη γλωσσική τους ικανότητα.
Archaeolab: «Μικροί αρχαιολόγοι, μεγάλες ανακαλύψεις», Παιχνίδι προσομοίωσης αρχαιολογικής ανασκαφής
Εταιρεία Πολιτισμού Πeripatos: Μελωδο-ποιώ, Εργαστήρι κατασκευής μελωδών (μελωδικές ανεμοκαμπάνες)
Εκδόσεις Μάρτης: Εικαστικό εργαστήριο, Εικαστικό εργαστήρι βασισμένο σε δημιουργίες της συγγραφέως και εικονογράφου Isol

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Εκπαιδευτικά στον Κήπο του Μεγάρου.

Τιμές εισιτηρίων

10 € (προσφορά Εarly Βird, 10/5 έως 20/5)

12 € (προπώληση, 21/5 έως 9/6)

15 € (αγορά από τα εκδοτήρια του Μεγάρου την ημέρα του φεστιβάλ)

13 € / άτομο (οικογενειακό, 4 ή περισσότερα άτομα)

Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 3 ετών

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

Στα εκδοτήρια του Μεγάρου & ηλεκτρονικά: http://www.megaron.gr/default.asp?pid=5&la=1&evID=4063 και σε όλα τα καταστήματα Public 

Το Infokids.gr είναι χορηγός του Bobos Arts Festival

Κήπος του Μεγάρου, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη, Αθήνα, Αθήνα