«Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα»: Γονείς, αυτό είναι το video που πρέπει να δείτε με τα παιδιά σας

Μετά τις ιστορίες της Νίκης και της Κίκο για τον κανόνα του εσωρούχου, έρχεται η περιπέτεια του Βίκτωρα, ενός μαθητή δημοτικού, για να διδάξει με ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό τρόπο σε όλα τα παιδιά ότι το σώμα τους τούς ανήκει και να βοηθήσει στη μάχη για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Όλα αυτά παρουσιάζονται στη  δεύτερη ιστορία κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα» της καμπάνιας«ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης υπό τον συντονισμό της βουλευτή ΝΔ , κας Έλενας Ράπτη .

Γονείς, προσοχή! Η παιδική κακοποίηση δεν έχει ηλικία ούτε φύλο

«Η παιδική κακοποίηση δεν έχει ηλικία και τα περισσότερα παιδιά που έχουν πέσει θύματα λένε πως κακοποιούνται από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους. Επίσης, δεν έχει φύλο η κακοποίηση, καθώς τα αγόρια πέφτουν πιο συχνά θύματα» ανέφερε η κα Έλενα Ράπτη στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την επίσημη πρώτη προβολή της καινούργιας ιστορίας κινουμένων σχεδίων  «Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα».

«Το πρόβλημα μας είναι στη σιωπή. Πρέπει να λύσουμε αυτή τη σιωπή. Τα παιδιά τείνουν να νιώθουν αισθήματα ντροπής, ενοχής και φόβου, πως τα ίδια το προκάλεσαν, ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο» πρόσθεσε η κ.Ράπτη, τονίζοντας πως στην πλειονότητα τους δράστες είναι άτομα που το παιδί τους γνωρίζει και τους εμπιστεύεται.

Σύμφωνα με την κα Ράπτη, ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ «στη χώρα μας τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά, αν αναλογιστεί κάποιος ότι σε έρευνα που πραγματοποίησε το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, προκύπτει ότι το 16% των παιδιών πέφτει θύμα κάποιας μορφής σεξουαλικής κακοποίησης».

«Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα»

Ο Βίκτωρας είναι ο νέος ήρωας της καμπάνιας «Ένα στα Πέντε» του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τη βουλευτή  ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης,΄Ελενα Ράπτη, να είναι η συντονίστρια στην Ελλάδα. Ο Βίκτωρας, δέχεται σεξουαλική παρενόχληση από ένα 16χρονο αγόρι. Μπορεί όμως να προστατεύσει τον εαυτό του, γιατί γνωρίζει τον κανόνα του εσωρούχου, ξέρει πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πώς μπορεί να αποφύγει μια κατάσταση που ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλεια του. Απολαύστε την ιστορία του Βίκτωρα που έρχεται να διδάξει με έναν ψυχαγωγικό αλλά και εκπαιδευτικό τρόπο σε όλα τα παιδιά ότι το σώμα τους, τους ανήκει. Το video αποσκοπεί στο να μάθει σε αγόρια και κορίτσια πότε ένα άγγιγμα ή ένα μυστικό είναι καλό και πότε κακό, πότε ένα δώρο γίνεται δωροδοκία και πώς μπορεί ένα παιδί ν’ αποφύγει μια κατάσταση που ενδεχομένως να απειλήσει την ασφάλειά του.

Δείτε ολόκληρη την ταινία κινουμένων σχεδίων «Το μυστικό της Νίκης 2 – Η περιπέτεια του Βίκτωρα»

Είναι μια παραγωγή της DVS Design με σενάριο, στίχους και μουσική του Λούκα Γιώρκα. Αφηγητής είναι ο Νίκος Αλιάγας. Τη φωνή τους στους ήρωες δίνουν η Μαρία Μπεκατώρου, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ο Δημήτρης Χατζηνικολάου και η Ραφαηλία Χρυσοστομίδου. Τραγουδούν η Μιρέλα Πάχου και η Μαρία Δεληκωνσταντίνου. Την απόδοση στη νοηματική κάνει η Σοφία Ρομπόλη. Υπεύθυνη για τον ήχο και τη μουσική παραγωγή είναι η Sampi Media.