Δ. Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη: Αναβαθμίζονται 15 παιδικές χαρές για να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια

Την υλοποίηση του έργου με αντικείμενο την «ανάπλαση παιδικών χαρών Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη», προϋπολογισμού 620.922,42 ευρώ με ΦΠΑ,εξασφάλισαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο ΔήμαρχοςΝίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης με την υπογραφή τηςσχετικής Προγραμματικής Σύμβασης.

Στόχος του έργου, που χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας, είναι η ανακατασκευή 15 παιδικών χαρών του Δήμου Νίκαιας – ΑγίουΙωάννη Ρέντη με γνώμονα την ασφάλεια των παιδιών, σύμφωνα με τιςισχύουσες εθνικές και ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφάλειας καιπιστοποίησης.

Θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, για την τοποθέτηση εξοπλισμού παιδικών χαρών και δαπέδων ασφαλείας καθώς και εργασίες φύτευσης και άρδευσης.

Οι εργασίες θα εκτελεσθούν στις παιδικές χαρές επί των οδών Αγ. Σικελιανού, Γρ. Λαμπράκη (στην πλατεία Άρεως), Γούτηκαι Αρτέμιδος, Εθν. Μακαρίου, Θηβών (στην πλατεία Πράσινος Μύλος),Κεραμεικού (στον λόφο Δεξαμενής), Κλεάρχου και Ματρόζου, Αναλήψεως,Πλάτωνος, Κονδύλη, Μπελογιάννη και Επταλόφου, καθώς και στιςπαιδικές χαρές στο πάρκο Μπιχάκη, στην πλατεία Βενιζέλου, στηνπλατεία Χαλκηδόνας και στην πλατεία Σεφέρη.

Τέλος, σημειώνεται ότι το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί απότον Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.