Νοικιάστε με 15 ευρώ παιδικό κάθισμα και εξασφαλίστε την ασφάλεια του παιδιού στο αυτοκίνητό σας

Στο Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Ατυχημάτων (ΚΕΠΑ) βρίσκεται σε εξέλιξη από το 1996 μια πρωτοποριακή για την Ελλάδα προσπάθεια: η εφαρμογή ενός προγράμματος δανεισμού παιδικών καθισμάτων για την άνετη και ασφαλή μεταφορά του μωρού μέσα στο αυτοκίνητο.

Το κάθισμα για βρέφη θα χρειαστεί από την πρώτη-πρώτη ”βόλτα” που θα κάνει το μωρό κατά τη μεταφορά του από το μαιευτήριο στο σπίτι!

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε το ειδικό κάθισμα για το βρέφος;

Γιατί και το μωράκι νιώθει πιο άνετα μέσα στο καθισματάκι του και προστατεύεται πιο αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε μεταφορά με το αυτοκίνητο. Ο δανεισμός καθισμάτων συνηθίζεται ευρέως στις άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά στην Ελλάδα λειτουργεί για πρώτη φορά.

Πώς λειτουργεί το πρόγραμμα δανεισμού παιδικών καθισμάτων αυτοκινήτου

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, δίνεται η δυνατότητα να ενημερωθούν οι γονείς για τα είδη των παιδικών καθισμάτων ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, τη χρησιμότητά τους και τον τρόπο τοποθέτησής τους στο αυτοκίνητο από ειδικά εκπαιδευμένη Επισκέπτρια Υγείας.

Επίσης, τους δίνεται η ευκαιρία να προμηθευτούν ένα παιδικό κάθισμα του πρώτου σταδίου (από 0-6 μηνών) μέχρι το μωράκι να γίνει περίπου 10-13 κιλά αποφεύγοντας το κόστος αγοράς του (γύρω στα 60ευρώ), σε μια περίοδο με αυξημένα έξοδα για τους νέους γονείς.

Το καθισματάκι τοποθετείται εύκολα στο αυτοκίνητο και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να αντικαταστήσει το ρηλάξ, που χρησιμοποιείτε τους πρώτους μήνες τόσο στο σπίτι όσο και κατά τη μεταφορά του μωρού στον παιδίατρο.

Πόσο κοστίζει ο δανεισμός παιδικού καθίσματος;

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι συμβολική. Για τη συνολική δανειστική περίοδο των 6 μηνών καταβάλλονται 15ευρώ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες συντήρησης των βρεφικών καθισμάτων του προγράμματος και αντικατάστασης εξαρτημάτων που έχουν φθαρεί.

Η εγγύηση είναι επίσης 15ευρώ. Το ποσό της εγγύησης επιστρέφεται την ημέρα επιστροφής του παιδικού καθίσματος. Δηλαδή, το καθαρό κόστος της συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι μόνο 15 ευρώ, με αντάλλαγμα την ασφαλή και άνετη μεταφορά του μωρού, που είναι ανυπολόγιστη!!

Στόχος του προγράμματος

Στόχος του προγράμματος είναι να μειωθούν οι συνέπειες από τροχαία ατυχήματα με επιβάτες νεογέννητα και μικρά παιδιά!

Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα

Για περαιτέρω λεπτομέρειες επισκεφθείτε το socped.gr ή τηλεφώνησε στο 2107462206. Το ΚΕΠΑ βρίσκεται στην Ιατρική Σχολή (Μικράς Ασίας 75, Εργαστήριο Υγιεινής) στο Γουδί (δίπλα από το Λαϊκό Νοσοκομείο)  Η υπεύθυνη του δανειστικού προγράμματος Εύη Μπούκα θα είναι στη διάθεσή σας (9:00 – 15:00) κατόπιν ραντεβού, για οποιαδήποτε πληροφορία και συνεννόηση σχετικά με τη συμμετοχή σας στο πρόγραμμα.