“Δεν σταμάτησα γιατί είχα μαζί τον 6χρονο γιο μου”: Η δικαιολογία του οδηγού που παρέσυρε και διαμέλισε λαχειοπώλη στα Χανιά

Η κοινωνία των Χανίων συγκλονίστηκε το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, όταν λίγο μετά τις 11, μετά από σφοδρή σύγκρουση στην περιοχή της Παρηγοριάς στον Κλαδισό , ΙΧ αυτοκίνητο χτύπησε και διαμέλισε διερχόμενο πεζό λαχειοπώλη και τον εγκατέλειψε αιμόφυρτο στην άσφαλτο! Το πτώμα είχε διαμελιστεί με αποτέλεσμα οι διασώστες του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν άμεσα στο σημείο του δυστυχήματος, να μην μπορούν να αναγνωρίσουν αν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα. Κατόπιν έρευνας διαπιστώθηκε ότι το θύμα ήταν λαχειοπώλης ενώ μεγάλη κινητοποίηση έγινε για να βρεθεί ο ασυνείδητος οδηγός του αυτοκινήτου, που εγκατέλειψε το θύμα.

Παραδόθηκε μετά την παρέλευση του αυτοφώρου ο 44χρονος που παρέσυρε κι εγκατέλειψε τον λαχειοπώλη

Παραδόθηκε στις αρχές αργά το βράδυ της Τρίτης ο 44χρονος οδηγός του ασημί αγροτικού οχήματος που παρέσυρε, σκότωσε κι εγκατέλειψε τον λαχειοπώλη.  Ο 44χρονος άνδρας εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων έχοντας στο πλευρό του τον δικηγόρου του, τον πρώην υπουργό Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ένα 24ωρο μετά την παρέλευση του αυτόφωρου.

“Δεν σταμάτησα γιατί είχα τον 6χρονο γιο μου στο αμάξι”

Όπως υποστήριξε στην απολογία του ο 44χρονος οδηγός πανικοβλήθηκε γιατί μέσα του ξύπνησαν μνήμες από το δυστύχημα με το οποίο «έχασε» με πανομοιότυπο τρόπο τη μητέρα του και επέστρεψε όπως υποστηρίζει στο σημείο όπου παρέσυρε τον άνδρα, αλλά ήταν ήδη νεκρός. Μάλιστα, δεν δίστασε να επικαλεστεί την παρουσία του 6χρονου γιου του στο αυτοκίνητο που σοκαρίστηκε και φοβήθηκε από το τραγικό συμβάν που εκτυλίχθηκε εκείνη την ώρα.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε ο δικηγόρος του 44χρονου Χρήστος Μαρκογιαννάκης «ακολουθούσε μια σειρά αυτοκινήτων που κινούνταν με την ίδια ταχύτητα, είδε ένα άτομο που θέλησε να περάσει απέναντι και κοντοστάθηκε, πήγε να περάσει και τον χτύπησε. Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν το 6χρονο παιδί -το οποίο πήγαινε για να αγοράσει βεγγαλικά- και άρχισε να κλαίει μετά το δυστύχημα.

Πανικοβλήθηκε γιατί είχε ζήσει παρόμοια εμπειρία στην Αγία Μαρίνα το 2001 ότον τον κρατούσε από το χέρι η μητέρα του, πήγαν να διασχίσουν δρόμο και την παρέσυρε αυτοκίνητο που τη διαμέλισε. Όταν επέστρεψε μόνος χωρίς το παιδί του (στο σημείο του δυστυχήματος) είδε ότι ο άνδρας ήταν νεκρός. Πάνω στον πανικό του έφυγε για να απομακρύνει το παιδί του.

Ο 66χρονος δεν πέθανε γιατί τον εγκατέλειψε στο σημείο , ήταν ήδη νεκρός. Δεν είχε σκοπό να ξεφύγει, έτσι κι αλλιώς υπήρχαν κάμερες στο σημείο και έμειναν πίσω κομμάτια του αυτοκινήτου».

Η θέση της Αστυνομίας για το συμβάν

Βεβαίως θα μπορούσε να αφήσει το παιδί του στο σπίτι τους και να επιστρέψει ως όφειλε στο σημείο και αυτό είναι ένα σημείο που του τόνισαν σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί, αφού τον είχαν προειδοποιήσει ότι η μη έγκαιρη εμφάνισή του, πέρα από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια θα αποκτούσε και την επιβαρυντική κατηγορία της εγκατάλειψης. Μετά από την κατάθεσή του, του αφαιρέθηκε το δίπλωμα οδήγησης, για το οποίο πρέπει να ξαναδώσει εξετάσεις και αφέθηκε ελεύθερος, αφού μετά την παρέλευση του αυτοφώρου θα ακολουθηθεί η τακτική διαδικασία σε βάρος του.