Δάσκαλοι από όλη την Ελλάδα τραγουδούν «είμαστε δίπλα σου» στους μαθητές! (video)

Αν είναι για εμάς τους γονείς δύσκολες οι καταστάσεις που βιώνουμε τον τελευταίο μήνα που έχουν έρθει όλα άνω-κάτω στη ζωή μας, για τους εκπαιδευτικούς τα πράγματα είναι χειρότερα, καθώς καλούνται να εργαστούν υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, σε ένα ψηφιακό περιβάλλον χωρίς την κατάλληλη τεχνική υποστήριξη, το οποίο σίγουρα βάζει εμπόδιο στην επικοινωνία τους με τους μαθητές.

Και μαζί με όλα αυτά, ας μην ξεχνάμε ότι και πολλοί από αυτούς είναι γονείς που σημαίνει ότι πρέπει να φροντίσουν και τα δικά τους παιδιά που βρίσκονται στο σπίτι.

Ωστόσο, δεν θα σταματήσουμε να θαυμάζουμε και να τιμάμε τους εκπαιδευτικούς που έχουν την διάθεση και το μεράκι να κάνουν το “κάτι” παραπάνω στην σπουδαία δουλειά τους και -κυρίως- να ξεφύγουν από αυτά που ορίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τους μαθητές.

Κάπως έτσι λειτούργησε η εκπαιδευτικός Τάνια Χριστοδουλίδου, η οποία μαζί με 15 άλλους εκπαιδευτικούς από διάφορα μέρη της Ελλάδας, είχαν την ιδέα να ετοιμάσουν ένα βίντεο κλιπ μέσω του οποίου στέλνουν ένα αισιόδοξο μήνυμα στους μαθητές τους!

Όπως η ίδια λέει «Οι νέες και πρωτόγνωρες συνθήκες (λόγω κορωνοϊού) που ήρθαν και άλλαξαν όλα τα δεδομένα στην καθημερινότητά μας, δεν μας επέτρεψαν ούτε καν να αποχαιρετήσουμε τους μαθητές μας. Τα σχολεία της χώρας έκλεισαν και έτσι χάσαμε την επαφή μαζί τους.

Γι αυτό σκέφτηκα πως ένα τραγούδι μπορεί να μας φέρει κοντά τους, μεταφέροντάς τους έτσι το μήνυμα πως εμείς τους σκεφτόμαστε κάθε μέρα και είμαστε δίπλα τους για ό,τι χρειαστούν. Πως δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα! Πως προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα ώστε τα μαθήματα να συνεχιστούν με οποιονδήποτε τρόπο!
Πως όλα αυτά θα περάσουν και σε λίγο καιρό θα είμαστε πάλι όλοι μαζί και θα γελάμε και θα παίζουμε ξέγνοιαστα!»

Ακούστε το τραγούδι (σε σύνθεση Οδυσσέα Σαγρέδου) εδώ: