Δάσκαλοι στην Ουγγαρία καλούν τους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά τους στο σπίτι λόγω κορωνοϊού

Η επέλαση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού είναι σαρωτική σε όλη την Ευρώπη καθώς καθημερινά καταγράφονται αριθμοί ρεκόρ τόσο στα κρούσματα όσο και στους θανάτους.

Η περίπτωση της Ουγγαρίας

Η Ουγγαρία πλήττεται από τον ιό καθώς ενδεικτικά προχθές κατέγραψε αριθμό ρεκόρ νέων θανάτων από κορωνοϊό το προηγούμενο 24ωρο, με 107 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους.

Σημειώνεται ότι στην εν χώρα εντοπίστηκαν 5.318 νέα κρούσματα SARS-CoV-2, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξήθηκε στους 5.612, εκ των οποίων 405 χρειάζονται αναπνευστήρα. Σημειωτέον εκεί καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά νοσηλειών λόγω covid-19 ανά 100.000 κατοίκους στην Ευρώπη, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Έκκληση στους γονείς να κρατήσουν τα παιδιά στο σπίτι

Μια ένωση δασκάλων της χώρας με έκκληση που απηύθυνε ζήτησε από τους γονείς να μην στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς προκειμένου να προστατεύσουν τους δασκάλους αλλά και τους ίδιους από την πανδημία του κορωνοϊού, ερχόμενη σε αντίθεση με τις συστάσεις της κυβέρνησης, η οποία έχει δεσμευθεί να κρατήσει τα σχολεία ανοικτά.

“Μην στέλνετε τα παιδιά σας στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία”, αναφέρει η ένωση δασκάλων PDSZ σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε χθες.

Οι εργαζόμενοι και οι γονείς πρέπει να αποτρέψουν να γίνει κακό στην εκπαίδευση”, τονίζει το PDSZ. “Μέχρι η κυβέρνηση να δεσμευθεί σε πράξεις, όχι μόνο λόγια, για να υπερασπιστεί τη ζωή και την υγεία, οι γονείς πρέπει να δράσουν. ‘Είναι πολύ νωρίς για να στραφούμε στην τηλεκπαίδευση’, δεν είναι επαρκής απάντηση”.

Δεν μπορούν όλες οι οικογένειες να έχουν κάποιον να φροντίζει τα παιδιά τους όσο δουλεύουν το πρωί, όμως όσοι μπορούν θα πρέπει να μην τα στέλνουν σχολείο, υπογραμμίζει το PDSZ.

“Είναι ένα επιπλέον βάρος για όλους αλλά οι μαζικές μολύνσεις θα είναι ένα ακόμη μεγαλύτερο βάρος για τις οικογένειες”, εκτιμά.