Δεδομένος ο ασφυκτικός θάνατος της Ίριδας – Οι αναζητήσεις Πισπιρίγκου για «αναισθητικά φάρμακα»

Καθοριστικό περιστατικό χαρακτήρισε στον ΣΚΑΪ ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων το θάνατο της Ίριδας, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα. Τη διενέργεια των νέων ερευνών ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας με τον ιατροδικαστή να μιλά για ασφυκτικό θάνατο.

Ασφυκτικός ο θάνατός της

«Ήδη οι δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα. Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα, και ανακριτικά. Η κ. Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες ουσίες που χορηγηθούν στο παιδί, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6 – 7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λέων εξήγησε ότι είναι καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης η Ίριδα, «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δε θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του».

«Οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο (όταν κατέληξε) έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι» τόνισε.

Οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για «αναισθητικά φάρμακα» στο διαδίκτυο

Ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου,  Ανδρέας Ηλιάδης, περιέγραψε στην ανακρίτρια

Νέα στοιχεία για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη και ντοκουμέντα για τις αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκουστο διαδίκτυο από το τάμπλετ της Τζωρτζίνας ήρθαν στο φως της δημοσιότητας .

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος, η 33χρονη μητέρα αναζητούσε αναισθητικές ουσίες, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν καλά στην υγεία της.

Μάλιστα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τις εν λόγω αναζητήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από τις 12 Ιανουαρίου του 2022 μέχρι τις 30 Μαρτίου, όπου και συνελήφθη, προχώρησε σε 27 αναζητήσεις ιατροφαρμακευτικών προϊόντων. Το πρώτο ντοκουμέντο έρχεται από την περίοδο 12 με 16 Ιανουαρίου όταν η Τζωρτζίνα, σύμφωνα με όλους τους γιατρούς, δεν έχει οποιοδήποτε πρόβλημα. Όπως φαίνεται στην εικόνα αναζητεί «αναισθητικά φάρμακα».

Οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για «αναισθητικά φάρμακα» στο διαδίκτυο

Στις 17 του ίδιου μήνα, η Ρούλα Πισπιρίγκου προχωρά σε αναζητήσεις ενός εκδοτικού οίκου για βιβλία που σχετίζονται με αναισθησίες. Μάλιστα, στου διαδικτυακούς τόπους των συγκεκριμένων βιβλίων –χωρίς να χρειάζεται κάποιος να τα αγοράσει- υπάρχουν αναφορές σε χρήση κεταμίνης.

Οι αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου για «αναισθητικά φάρμακα» στο διαδίκτυο

Συγκεκριμένα αναφέρουν πως η κεταμίνη σε μεγάλες δόσεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας, ή ακόμα και να επιφέρει τον θάνατο.

Στις 26 Ιανουαρίου, ενώ η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, η Ρούλα Πισπιρίγκου «παίρνει» διαφήμιση από το Google για προϊόντα τύπου κεταμίνης, αλλά ακόμα και την ίδια την κεταμίνη.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, δεν έχει γίνει γνωστό τι αναζητήσεις είχε κάνει προκειμένου να τις εμφανίσει η Google τις εν λόγω διαφημίσεις.

Διαβάστε επίσης:

“Βόμβες” Κατερινόπουλου: «Θα έχουμε συνταρακτικές εξελίξεις» – «Έχει γίνει τεστ πατρότητας στον Μάνο;»

Αποκαλύψεις Ηλιάδη για την κεταμίνη που σκότωσε την Τζωρτζίνα – Θρίλερ με την εκταφή της Μαλένας

Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων: Δωρεάν η είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σήμερα