Δείτε τι έκανε καθηγητής Μαθηματικών για να εξηγήσει μια άσκηση σε μαθήτριά του!

Το λένε και το ξαναλένε πολλοί εκπαιδευτικοί, πως μάθημα μέσω οθόνης δεν γίνεται, όμως αφού αυτή είναι η κατάσταση, ο καθένας κάνει το καλύτερο που μπορεί. Όπως αυτός ο καθηγητής Μαθηματικών από τη Νότια Ντακότα, ο οποίος κυριολεκτικά ξεπέρασε τον εαυτό του, προκειμένου να βοηθήσει μαθήτριά του που δεν καταλάβαινε μια άσκηση στα Μαθηματικά, τηρώντας όμως και τα μέτρα της σωματικής απόστασης των 2 μέτρων.

Την περασμένη εβδομάδα, λοιπόν, η 12χρονη Rylee δυσκολευόταν να καταλάβει κάποια πράξει στην άλγεβρα. Το σχολείο της, βέβαια, είναι κλειστό λόγω κορωνοϊού, όμως ούτε οι γονείς της βρίσκονταν στο σπίτι για να τη βοηθήσουν –το πιθανότερο, άλλωστε, είναι ότι δεν θα μπορούσαν.

Η Rylee, λοιπόν, έστειλε e-mail στον καθηγητή Μαθηματικών Chris Waba, ζητώντας του βοήθεια και εκείνος της απάντησε γραπτώς σε αυτό, όμως η μικρή συνέχισε να μην καταλαβαίνει.

Ο καθηγητής, γνωρίζοντας πως η μαθήτριά του ζει μόλις μερικά τετράγωνα μακριά από το σπίτι του, δεν το σκέφτηκε παραπάνω: Πήρε έναν μικρό πίνακα κ έναν μαρκαδόρο και κατευθύνθηκε έξω από την πόρτα του σπιτιού της, προκειμένου να της δείξει την εξήγηση της άσκησης, έστω και μέσα από το τζάμι!

Έμεινε εκεί για 10 λεπτά, κάνοντας ένα μίνι «ιδιαίτερο» μάθημα στη Rylee, ενώ εκείνη κρατούσε σημειώσεις από το σπίτι.

Όπως είπε και ο ίδιος, μιλώντας αργότερα στο CNN, «Επικοινωνώ καλύτερα πρόσωπο με πρόσωπο παρά με το τηλέφωνο και νομίζω πως έτσι και οι μαθητές μαθαίνουν καλύτερα». Ο Waba, ο οποίος εργάζεται ως καθηγητής εδώ και 27 χρόνια, συμπλήρωσε, ότι «Οι δάσκαλοι σε όλο τον κόσμο έχουν βρεθεί σε αυτή την δύσκολη κατάσταση. Νομίζω πως όλοι νιώθουμε πιο άνετα μπροστά στην τάξη και εκεί θα προτιμούσαμε όλοι να είμαστε.»

Όταν η Rylee κατάλαβε τελικά την άσκηση, ο Waba την αποχαιρέτησε και επέστρεψε στο σπίτι του. Ωστόσο, ο μπαμπάς της Rylee πρόλαβε να τον φωτογραφίσει και να ποστάρει στο Twitter την υπέροχη πράξη του.

Χιλιάδες χρήστες των social media επαίνεσαν τον καθηγητή, ωστόσο εκείνος επιμένει ότι έκανε απλά την δουλειά του: «Αυτό ζητάμε εμείς οι δάσκαλοι, αυτά τα παιδικά χαμόγελα. Αυτή είναι η χαρά του να είσαι εκπαιδευτικός και γι’αυτό το κάνουμε!»

Δείτε εδώ το tweet του μπαμπά της Rylee που έκανε τον καθηγητή διάσημο:

Πηγή: goodnewsnetwork.org