Δείτε τι τραγικό συνέβη σε μαθητή που κοιμήθηκε ένα ολόκληρο βράδυ με τα ακουστικά

Πολλά παιδιά και έφηβοι έχουν τη συνήθεια να κοιμούνται με τα ακουστικά τους συνδεδεμένα στο smartphone ή σε κάποια άλλη συσκευή για να ακούνε μουσική και να χαλαρώνουν. Οι γιατροί έχουν προειδοποίησει για το πόσο επικίνδυνη για την ακοή είναι αυτή η συνήθεια αλλά δυστυχώς ελάχιστοι τους έχουν πάρει στα σοβαρά.

Μαθητής κοιμήθηκε με τα ακουστικά και ξύπνησε κουφός

Σήμερα ήρθε στο φως της δημοσιότητας ένα περιστατικό που σίγουρα θα αφυπνίσει τους πάντες. Ένας μαθητής στην Ταιβάν έπεσε έβαλε μουσική, ξάπλωσε και τον πήρε ο ύπνος με τα ακουστικά. Το επόμενο πρωί ξύπνησε κωφός από το ένα του αυτί.

Όπως είπαν από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου πήγε, ήταν τυχερός που κατά τη διάρκεια του ύπνου του, το ένα ακουστικό βγήκε από το αυτί αλλιώς υπήρχε περίπτωση να χάσει την ακοή του και από τα δυο του αυτιά. Τώρα ο ίδιος ο μαθητής πρέπει να πηγαίνει 5 φορές την εβδομάδα στο νοσοκομείο όπου υποβάλλεται σε θεραπεία προκειμένου να ανακτήσει αν όχι όλη, μέρος της ακοής που έχασε.

Ο επικεφαλής ΩΡΛ του νοσοκομείου, ο γιατρός Χουιτζί, τόνισε πως κατά τη διάρκεια του ύπνου το αίμα κυκλοφορεί πιο αργά στο σώμα μας. Το ίδιο συμβαίνει και στα αυτιά μας. Όταν όμως υπάρχουν συνεχείς θόρυβοι στο αυτί μας, εκείνο πιέζεται για να ανταποκριθεί.