«Δεν αγαπώ τον γιο μου, δεν με νοιάζει για αυτόν, έμεινα 6 μήνες μακριά του και δεν μου έλειψε καθόλου»

Πόσο οδυνηρό θα μπορούσε να είναι για ένα παιδί το συναίσθημα της απόρριψης από τους ίδιους του τους γονείς, είτε τον πατέρα, είτε την μητέρα. Και πόσο μάλλον, να το εξομολογείται ο ίδιος ο γονιός.

Ένας πατέρας εξομολογήθηκε ένα παρόμοιο συναίσθημα απέναντι στο παιδί του, το οποίο χαρακτηρίζει άψογο, πανέξυπνο και ευγενέστατο, όμως εκείνος δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του.

«Δεν τον είχα δει σχεδόν για έξι μήνες, αλλά δεν με ένοιαξε ούτε στο ελάχιστο. Μου έστελναν βίντεο και φωτογραφίες του, αλλά στο 99% δεν τις έβλεπα καν», λέει ο πατέρας, ο οποίος ζει χωριστά με την σύζυγό του.

«Ένιωθα από την αρχή έτσι για εκείνον»

Ο ίδιος τονίζει ότι ένιωθε έτσι από τη στιγμή που γεννήθηκε ο γιος του.

«Δεν ένιωσα ποτέ πλήρη ευτυχία, την απέραντη αγάπη για την οποία μιλούν όλοι. Ήταν για μένα απλά ένα ακόμη άτομο. Είπα στον εαυτό μου ότι το αγαπάς επειδή ένα απλά ένα μωρό. Όσο μεγαλώνει, θα έπρεπε να δεθούμε. Όμως δεν συνέβη ποτέ. Τότε είπα στον εαυτό μου είναι επειδή δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει. Παρόλα αυτά και που μίλησε δεν άλλαξε κάτι. Κάθε χρόνο συνεχίζω να βρίσκω δικαιολογίες για το πώς νιώθω, όπως ότι δεν υπάρχει επικοινωνία ή ότι είναι πολύ μικρός για να κάνουμε κάτι μαζί. Κάθε χρόνο πρέπει σκέφτομαι περαιτέρω αυτές τις δικαιολογίες, μέχρι τώρα που θεωρώ ότι δεν θα τον αγαπήσω ποτέ, και πραγματικά δεν ξέρω τον λόγο», συμπληρώνει.

«Κάνω πράγματα για αυτόν μόνο επειδή πρέπει»

Ο πατέρας συνεχίζει λέγοντας ότι περνά τα σαββατοκύριακα με το παιδί του από υποχρέωση.

«Όταν τον βλέπω, τον φροντίζω, για ό,τι χρειάζεται. Τον πηγαίνω στο πάρκο, κάνω πράγματα για εκείνον. Μοιάζει χαρούμενος, όμως κάνω όλα αυτά τα πράγματα γιατί πρέπει, από καθαρή υποχρέωση και όχι επειδή το θέλω. Δεν μου αρέσει να περνώ χρόνο μαζί του», προσθέτει.

«Δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω και δεν έχω μιλήσει για αυτό ποτέ σε κανέναν. Θέλω να αγαπήσω τον γιο μου, θέλω να έχω μαζί του την σχέση που δεν είχα εγώ ποτέ με τον πατέρα μ ου, αλλά την ίδια στιγμή νιώθω ότι προσπαθώ για κάτι που δεν υπάρχει», σημείωσε.

Οι χρήστες του διαδικτύου, που διάβασαν την εξομολόγηση του πατέρα, τον στήριξαν,λέγοντάς του ότι εξέφρασε με ειλικρίνεια τα συναισθήματά του και τον ενθάρρυναν να ζητήσει βοήθεια από έναν ειδικό.

«Σαφέστατα και νοιάζεσαι, αλλιώς δεν θα έγραφες αυτό το γράμμα, αναζητώντας βοήθεια. Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω είναι να ζητήσεις βοήθεια από ειδικό για τα δικό σου συναίσθημα από την εγκατάλειψή σου από τον πατέρα σου», έγραψε ένας χρήστης.