Σεισμός στη Σάμο: Καταπλακώθηκαν 2 παιδιά από κατάρρευση τοίχου – Νεκροί οι 2 μαθητές

Ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε πριν λίγη ώρα τη Σάμο έχει προκαλέσει μια σειρά από καταστροφές και υλικές ζημιές στο νησί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ από τον σεισμό καταπλακώθηκαν ένα αγόρι και ένα κορίτσι, 15 και 17 χρονών, λόγω κατάρρευσης τοίχου στην περιοχή Γεφυράκι στο Βαθύ και όπου δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους στα συντρίμμια.

Πώς συνέβη το περιστατικό

Δύο μαθητές Λυκείου, σύμφωνα με τις πληροφορίες του ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Χάρη Ζαβουδάκη, περνούσαν από ένα στενό δρόμο της πόλης, επιστρέφοντας από το σχολείο και ο σεισμός προκάλεσε την πτώση ενός τοίχου όπου και τους καταπλάκωσε.

Τα παιδιά δυστυχώς δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν την ώρα που ένας τοίχος από τον πρώτο όροφο ενός παλιού σπιτιού τα καταπλάκωνε

Παρά τις προσπάθειες να απεγκλωβιστούν ζωντανά από τους διασώστες της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.

Το σημείο που έχασαν την ζωή τους τα δυο παιδιά ήταν πολύ στενό και πιθανότατα δεν μπόρεσαν να προφυλαχθούν.

H ανακοίνωση του Νοσοκομείου Σάμου

Διακομίστηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο μας δυο νεαρά άτομα, ηλικίας δεκαεπτά ετών, μετά τον απεγκλωβισμό τους λόγω πτώσης κτιρίου στη πόλη της Σάμου, από τους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του  ΕΚΑΒ,  .

Το αγόρι προσκομίσθη νεκρό, το δε κορίτσι παρά τις επίμονες προσπάθειες ανάνηψης του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού δυστυχώς κατέληξε. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειές τους.

Συλλυπητήρια του πρωθυπουργού για την απώλεια των δύο μαθητών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του μέσω Twitter για την απώλεια των δυο παιδιών.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν όσα νιώθει κανείς απέναντι στην απώλεια παιδιών. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σκέψη μας είναι δίπλα στις οικογένειές τους και στον αβάσταχτο πόνο που βιώνουν στη δοκιμαζόμενη Σάμο. Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια».