“Δεν είναι τραγικό γεγονός ο θάνατός του είναι ευτύχημα”: Η εξομολόγηση γνωστού Έλληνα για την απώλεια του 11χρονου γιου του

Ο γνωστός σχεδιαστής Ερωτόκριτος Κυμιωνής δέχθηκε το τραγικό χτύπημα της μοίρας στις 8 Δεκεμβρίου του 2009 όταν “‘έσβησε” ο γιος του Μανώλης σε  ηλικία 11 ετών από λευχαιμία, έχοντας παλέψει γενναία για 2 χρόνια.

Όσοι γνωρίζουν τον σχεδιαστή ξέρουν πως ο ίδιος αντιμετώπισε με μεγάλη γενναιότητα τον χαμό του γιου του και κατάφερε μέσα από αυτή την τραγωδία να βρει τη δύναμη ψυχής και να γίνει ένας από τους πιο αισιόδοξους και χαρούμενους ανθρώπους.

Δεν είναι τραγικό γεγονός ο θάνατος του παιδιού μου, είναι ευτύχημα

Ο γνωστός σχεδιαστής Ερωτόκριτος σε συνέντευξή του στο “Love it”, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια του παιδιού του.

«Δεν είναι τραγικό γεγονός ο θάνατος του παιδιού μου, είναι ευτύχημα. Όταν δεις κάτι ως τραγικό γεγονός και μπεις στο ρόλο του θύματος, έχεις χάσει το παιχνίδι. Δεν ήθελα να χωρίσω με τη σύζυγό μου γιατί ήμουν παιδί χωρισμένων γονιών και δεν ήθελα να ζήσουν τα παιδιά μου το ίδιο. Δεν έφευγα από ένα γάμο που δεν με εξυπηρετούσε γιατί ένιωθα ενοχές», είπε αρχικά ο Ερωτόκριτος.

Ο Ερωτόκριτος είπε επίσης: «Η μεταμόρφωση που έζησα με ετοίμαζε για την ασθένεια του Μανώλη, έξι μήνες μετά το χωρισμό μου παρουσιάστηκε η λευχαιμία στο γιο μου».

Συγκλονίζει η εξομολόγησή του για τον θάνατο του γιου του

«Μείναμε στο νοσοκομείο 1,5 χρόνο. Είχε μία σπάνια μορφή λευχαιμίας. Την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο νοσοκομείο είχε 1.000.000 λευκά αιμοσφαίρια, το αίμα ήταν σαν νερό. Εγώ το είδα σαν δώρο, μία ευλογία. Δεν το είδα σαν εμπόδιο, το αγκάλιασα και μετά από πατέρας 3 παιδιών έγινα 23, 103» είχε δηλώσει κατά το παρελθόν.

Η μεγάλη αυτή απώλεια τον οδήγησε στη συγγραφή του βιβλίου «Το Ημερολόγιο Ενός Πρίγκιπα» και του παραμυθιού «Ο Ιδανικός στην Γαία και στην Στιγμή Γαία», στα οποία περιγράφει την ιστορία του Μανώλη. Ο Ερωτόκριτος δημιούργησε τον Οργανισμό Στήριξης Παιδιών με σπάνια αυτοάνοσα νοσήματα, με την ονομασία «Μανώλη Μαζί Μπορούμε». Παράλληλα, δημιούργησε τη Σχολή «Αγάπης Εαυτού», όπου διεξάγονται δωρεάν σεμινάρια και συνεδρίες αυτογνωσίας και διαλογισμού.

Διαβάστε επίσης:

Ανακαλείται επικίνδυνο παιδικό μαγιώ – ΜΗΝ αφήνετε τα παιδιά να το φοράνε

Τα τελευταία δραματικά λεπτά πριν η 36χρονη μάνα βρεθεί στο κενό από το μπαλκόνι και σκοτωθεί(video)

Φρίκη στην Ιταλία: Μάνα σκότωσε την 5χρονη κόρη της – Είχε καταγγείλει την απαγωγή της