Δικαίωμα στην Εκπαίδευση: Υποκλινόμαστε στην 15χρονη Λέιλα και τον αγώνα της να μορφωθεί παρά τις τεράστιες δυσκολίες της

Η υπέροχη εκδήλωση των 5ων YouSmile Awards, του θεσμού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από τους έφηβους εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού, προκειμένου να διακρίνουν παιδιά σε όλη την Ελλάδα που κάνουν τον κόσμο καλύτερο, έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης 24 Ιουνίου, και το Infokids.gr δεν θα μπορούσε να μην παραβρίσκεται.

Στο πλαίσιο των βραβεύσεων που έλαβαν χώρα, δεκάδες παιδιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας ξεχώρισαν, το καθένα για τον δικό του διαφορετικό λόγο, όμως όλα τους για το κοινό όραμά τους να αλλάξουν τον κόσμο.

Ανάμεσα σε αυτά και η 15χρονη Λέιλα Ιμπραχίμ, η οποία πραγματικά μας συγκίνησε, καθώς αποτελεί πρότυπο παιδιού που παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι σήμερα και θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει, υπερασπίζεται σθεναρά το δικαίωμά της στην Εκπαίδευση και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή!

Η Ιμπραχίμ Λέιλα, λοιπόν, είναι μια 15χρονη μαθήτρια πρόσφυγας από το Ιράκ με σοβαρά νευρολογικά και ορθοπεδικά προβλήματα, η οποία δίνει καθημερινά έναν τεράστιο αγώνα για να υπερασπιστεί το δικαίωμά της στην εκπαίδευση, φοιτώντας στο Ειδικό Γυμνάσιο Αθηνών. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, μαθαίνει την ελληνική και την αγγλική γλώσσα και αλληλεπιδρά με τα υπόλοιπα παιδιά βοηθώντας τα να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα. Η Λέιλα αποτελεί παράδειγμα για όλα τα παιδιά στο σχολείο της και με τη στάση ζωής της υπενθυμίζει σε όλους μας το αυτονόητο: ότι κάθε παιδί έχει ίσα δικαιώματα.

Κατά την ομιλία της στα 5α YouSmile Awards, το κορίτσι αυτό που τόσο άτυχο στάθηκε στη ζωή του, τόσο λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει όσο και επειδή αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την χώρα της και να βρεθεί σε μία εντελώς άγνωστη χώρα, μας συγκλόνισε με το τεράστιο χαμόγελό της και τα λόγια της. Η ίδια αποκάλυψε πως, παρόλο που το διάβασμα -ειδικά των ελληνικών- δεν είναι εύκολη υπόθεση, ονειρεύεται μια μέρα να γίνει δασκάλα, ενώ δεν είχε παρά να πει ένα μεγάλο “Ευχαριστώ” σε όλους, όσοι την πρότειναν για την εν λόγω διάκριση και όσοι τη στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια.

Υποκλινόμαστε στη δύναμη ψυχής της και στην αγάπη της για τη μόρφωση.

Δείτε στο 00:40 τη στιγμή που η Λέιλα βραβεύεται: