Δωρεάν πρόσβαση στη Δημοτική Πλαζ Αυλακίου για όλους τους μαθητές

Ο Δήμος Μαρκοπούλου αποφάσισε να κάνει ένα δώρο σε όλους τους μαθητές που τη φετινή σχολική χρονιά δοκιμάστηκαν αρκετά καθώς χρειάστηκε να απέχουν από τη δια ζώσης διδασκαλία και να παρακολουθήσουν τα μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης.

Φύγαμε για δωρεάν βουτιές στην Πλαζ Αυλακίου

Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας Μένης Βαμποράκη και του Προέδρου της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Μαρκοπούλου Χρήστου Μπισιώτη, αποφασίστηκε η πρόσβαση στη Δημοτική Πλαζ Αυλακίου να είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές, το διάστημα 28 Ιουνίου – 2 Ιουλίου 2021.

Δεδομένου ότι τα μαθήματα στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά ολοκληρώνονται την Παρασκευή 25 Ιουνίου, δίνεται στα παιδιά η δυνατότητα να επισκεφθούν μαζί με τις οικογένειές τους την δημοφιλή Πλαζ Αυλακίου και να απολαύσουν το μπάνιο στη βραβευμένη με «Γαλάζια Σημαία» θάλασσα που είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ασφάλεια των λουόμενων, στον χώρο της Πλαζ υπάρχει Ναυαγοσώστης και Ιατρείο Α΄ Βοηθειών.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Δήμου “Η δωρεάν πρόσβαση στη Δημοτική Πλαζ Αυλακίου αποτελεί μια προσπάθεια, να επιστεγαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η ολοκλήρωση μιας ιδιαίτερα δύσκολης σχολικής χρονιάς, που περιλάμβανε μήνες αποχής από τη δια ζώσης επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία, τους ανθρώπους και το ενεργό περιβάλλον του Σχολείου, αλλά και τον εγκλεισμό στο σπίτι και την κοινωνική αποστασιοποίηση. Φιλοδοξούμε να λειτουργήσει ως μια ελάχιστη «ανταμοιβή» για την πολύμηνη προσπάθεια, στην οποία συμμετείχαν σύσσωμοι οι μαθητές, για την προστασία της υγείας των οικείων τους και έμπρακτα, ως μια ευκαιρία αναψυχής και διασκέδασης, στον αντίποδα της πολύμηνης ψυχολογικής πίεσης.