Πρέπει να μεγαλώσουμε αγόρια με τρυφερότητα και στοργή που θα μάθουν να σέβονται τις γυναίκες

Κάποιοι μπαμπάδες πιστεύουν ότι, θα πρέπει να σκληραγωγήσουν τα αγόρια τους, για να μην γίνουν κακομαθημένα και μαμόθρεφτα, για να αντιμετωπίσουν τον σκληρό τούτο κόσμο.

Οι έρευνες όμως της ψυχιατρικής κοινότητας και η νευροβιολογία μας ενθαρρύνουν να μεγαλώσουμε με αγάπη και αποδοχή τα αγόρια μας . Τα αγόρια είναι παιδιά με τις ίδιες ακριβώς ανάγκες με τα κορίτσια και χρειάζονται στοργή , τρυφερότητα και σεβασμό στις ανάγκες τους.

Τους δίνουμε αγάπη άνευ όρων και ορίων, τα παίρνουμε αγκαλιά και τα φιλάμε με τρυφερότητα, τα σηκώνουμε όταν πέφτουν και χτυπάνε.

Επιτρέπουμε στα αγόρια μας να εκφράσουν όλα τους τα συναισθήματα, όπως φόβου, συμπόνιας , λύπης , πόνου, ανασφάλειας, ζήλειας και ναι ” οι άντρες κλαίνε και πονάνε ”

Η βία που ασκούμε στα αγόρια μας δεν θα τα κάνει σωστούς άντρες και καλούς ανθρώπους, αλλά αντίθετα θα τους κάνει βίαιους και σκληρούς ανθρώπους οι οποίοι με την σειρά τους , θα ασκούν την ίδια βία που δέχτηκαν, στις γυναίκες τους και στα παιδιά τους !

Αν δώσουμε αγάπη και αποδοχή στα αγόρια μας και τους διδάξουμε τον σεβασμό και την συμπόνια για τον συνάνθρωπό τους, δεν θα συναντάμε παραβατικά παιδιά που ασκούν βία και είναι αντιδραστικά

Δεν θα συναντούμε άντρες που ασκούν ενδοοικογενειακή βία και σκοτώνουν τις γυναίκες γιατί τόλμησαν να τους απορρίψουν.

Δεν θα υπάρχουν άντρες που θα βιάζουν λεκτικά και σωματικά τις γυναίκες , γιατί θα σέβονται τις ανάγκες τους και τα ΟΧΙ τους.

Δεν θα υπάρχουν άντρες με ψυχικά τραύματα που θα παθαίνουν αγχώδεις διαταραχές και κρίσεις πανικού.

Δεν θα έχουμε άντρες που κρύβουν τις ανασφάλειές τους στο αλκοόλ , ούτε την ανάγκη τους για αγάπη και αποδοχή που δεν έλαβαν από τους γονείς τους θα την αναζητούν στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών.

Μόνο με την αγάπη, την αποδοχή, την ενσυναίσθηση και την συμπόνια , θα μεγαλώσουμε ψυχικά υγιή παιδιά που θα δημιουργήσουν συμπονετικές και δημοκρατικές κοινωνίες μέσα στις οποίες θα συνυπάρχουν οι άντρες και οι γυναίκες αρμονικά με απόλυτο σεβασμό, για έναν κόσμο πιο ειρηνικό!

Βούλα Γκάντσιου

Πιστοποιημένη Eκπαιδεύτρια Γονέων API