Αρχική Σεμινάρια Infokids Δωρεάν σεμινάριο: "Σχολική προσαρμογή - Ποια η στάση του γονιού και ποια του εκπαιδευτικού για την προσαρμογή του παιδιού στο νέο σχολικό περιβάλλον"

Δωρεάν σεμινάριο: "Σχολική προσαρμογή - Ποια η στάση του γονιού και ποια του εκπαιδευτικού για την προσαρμογή του παιδιού στο νέο σχολικό περιβάλλον"

Η πρώτη, επίσημη έξοδος του παιδιού από το σπίτι σε μια πιο οργανωμένη κοινωνική δομή ακούει στο όνομα "παιδικός σταθμός" ή "νηπιαγωγείο". Σίγουρα αυτή η πρώτη φορά στο σχολείο αποτελεί μια δύσκολη εμπειρία τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Πώς βοηθάμε όμως τα παιδιά να αποδεχτούν τη νέα πραγματικότητα; Ο φόβος του αγνώστου, ο αποχωρισμός από τους γονείς, η νέα κατάσταση, τα νέα πρόσωπα είναι μεν η αρχή μιας νέας και συναρπαστικής φάσης της ζωής τους, αλλά ώσπου να γίνει αυτό συνείδηση, θα χρειαστεί χρόνο και σωστούς τρόπους συμπεριφοράς τόσο από τους γονείς όσο και από τους εκπαιδευτικούς.

Το Infokids.gr, συνεχίζοντας τα δωρεάν σεμινάρια στο πλαίσιο της "Σχολής Γονέων" που υλοποιούνται στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης,  στις 6 Μαϊου, στις 12.00, θα έχει τη χαρά να φιλοξενήσει τις Γρηγορία Σόμπολου, Ψυχολόγο - Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια και Τζίνα (Γεωργία) Λιλή, Πτυχιούχο του Τμήματος Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, Σύμβουλο γονέων, Ειδικό Προσχολικής Αγωγής, οι οποίες θα μας μιλήσουν για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε ώστε να βοηθήσουμε στην προσαρμογή του παιδιού μας στο νηπιαγωγείο όσο και στην ετοιμότητα του ίδιου του παιδιού.

Αν και κάθε οικογένεια λειτουργεί βάση των δικών τις αναγκών και επιθυμιών,  έρευνες δείχνουν ότι παιδιά που πηγαίνουν σε παιδικούς σταθμούς είναι πιο αυτάρκη, ανεξάρτητα και κοινωνικά, έχουν πιο πλούσιο λεξιλόγιο και περισσότερες γνώσεις.

Προσαρμογή, άγχος αποχωρισμού, συναισθηματική αγωγή, κριτήρια για τη σωστή επιλογή σχολείου, αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα που θα οδηγήσουν το παιδί στην αποδοχή αρχικά και στην αγάπη - σταδιακά- του νέου του "σπιτιού" θα αποτελέσουν τα βασικά σημεία της ομιλίας που διοργανώνει το infokids.gr στις Μαϊου, στις 12.00.

Κλείστε θέση για το σεμινάριο "Σχολική προσαρμογή - Ποια η στάση του γονιού και ποια του εκπαιδευτικού για την προσαρμογή του παιδιού στο νέο σχολικό περιβάλλον" στέλνοντας e-mail με τα στοιχεία σας (όνομα, τηλέφωνο) στο info@infokids.gr.

Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.