Δωρεάν τελικά η μεταφορά παιδιών έως 6 ετών με ΚΤΕΛ -με μία βασική προϋπόθεση

Έπειτα από τον σάλο που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή, όταν το υπ. Μεταφορών ανακοίνωσε, ότι θα υπάρχει κόμιστρο για παιδιά-επιβάτες των ΚΤΕΛ ηλικίας έως 6 ετών, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προχώρησε σε διευκρινίσεις, πετώντας το “μπαλάκι” στο ΔΣ κάθε ΚΤΕΛ, τονίζοντας όμως και το βασικό ζήτημα της οδικής ασφάλειας:

«Η πρακτική να μεταφέρουν οι γονείς τα παιδιά στην αγκαλιά τους στο ίδιο κάθισμα στα υπεραστικά λεωφορεία εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια, κυρίως των παιδιών και αντίκειται στους εθνικούς και ενωσιακούς κανόνες μεταφοράς επιβατών.

Η κατάργηση αυτής της πρακτικής ήταν μία επιβεβλημένη απόφαση για λόγους οδική ασφάλειας. Ουδέποτε, λοιπόν, προβλεπόταν δωρεάν μεταφορά των παιδιών κάτω των 6 ετών στα ΚΤΕΛ, όταν αυτά καταλάμβαναν ξεχωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο.

Όσον αφορά στο κόμιστρο, στην ίδια απόφαση προβλέπεται ρητά ότι το ΔΣ κάθε ΚΤΕΛ έχει την ευχέρεια να αποφασίσει για την ελεύθερη κυκλοφορία προσώπων για κοινωνικούς λόγους.

Συνεπώς, η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς παραμένει.

Αυτό που αλλάζει είναι ότι τα παιδιά κάτω των έξι ετών θα κάθονται σε χωριστή θέση μέσα στο λεωφορείο και όχι πάνω στα πόδια ενηλίκων».