Εγκυμοσύνη-«θαύμα»: Γέννησε ενώ της είχαν αφαιρέσει τη μήτρα λόγω καρκίνου του εντέρου

Ποιος είπε ότι στην ιατρική δεν γίνονται θαύματα; Η περίπτωση αυτής της μαμάς αποδεικνύει το ακριβώς αντίθετο και δίνει ελπίδα σε χιλιάδες γυναίκες με αντίστοιχα προβλήματα. Ο λόγος για την 38χρονη Kate Fitzgerald από τη Μελβούρνη, της οποίας η μήτρα αφαιρέθηκε, κι όμως κατάφερε να φέρει στον κόσμο ένα υγιές κοριτσάκι.

Η νέα γυναίκα διαγνώστηκε με καρκίνο στο έντερο ενώ ήταν έγκυος και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο προκειμένου να της αφαιρεθεί ο όγκος σε μέγεθος μικρής μπάλας που βρισκόταν στην κοιλιά της, δίπλα στο μωρό.

Τελικά οι γιατροί έκαναν το απίστευτο: Αφαίρεσαν τη μήτρα με το έμβρυο από την Kate, έπειτα έκοψαν τον όγκο και μετά έβαλαν ξανά το μωρό μέσα στο σώμα της γυναίκας. «Έβγαλαν το μωρό μου, με χειρούργησαν στο έντερο και έβαλαν ξανά μέσα το μωρό μου!» είπε χαρακτηριστικά η Kate στο 7Νews.

Τελικά, η μπέμπα της γεννήθηκε απόλυτα υγιής τον περασμένο Μάρτιο. Όσο για το της έχει μείνει πλέον από την απίστευτη αυτή επέμβαση: «Μια τομή μήκους 35 εκατοστών κάτω από το στήθος μου και μέχρι το πυελικό οστό», λέει η Kate, η οποία ελπίζει ότι με την ιστορία της θα εμπνεύσει περισσότερες γυναίκες να προσέχουν πολύ την υγεία τους και να κάνουν συστηματικά τις απαραίτητες εξετάσεις τους.

Μία δύσκολη διάγνωση

Έπειτα από δύο μήνες συμπτωμάτων και ενώ ήταν ήδη 5 μηνών έγκυος, η Kate διαγνώστηκε με καρκίνο στο έντερο στα τέλη του 2021. Ωστόσο, η ίδια συνέχισε να εργάζεται για πολλές ώρες ως CEO σε μεγάλη κρατική υπηρεσία της Αυστραλίας, μέχρι που άρχισε να μη νιώθει καλά. «Είδα τον γυναικολόγο μου, γαστρεντερολόγο και άλλους ειδικούς. Τα συμπτώματά μου αρχικά έδειχναν ασήμαντα και σχετιζόμενα με την εγκυμοσύνη μου.»

Ο καρκίνος του εντέρου είναι ο πιο θανατηφόρος καρκίνος για άτομα ηλικίας 25-35 ετών. «Δεν πρόκειται για νόσο που απειλεί τους ηλικιωμένους, παρά τους νεότερους», λέει η ίδια και αυτός είναι ο λόγος που καλεί τους νέους ανθρώπους να κάνουν εγκαίρως όλες τις απαραίτητες εξετάσεις.

Πηγή: 7news.com.au