Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Είμαι παντρεμένη εδώ και ένα χρόνο, έχω ένα κοριτσάκι 20 μηνών και με τον σύζυγο συζητάμε για χωρισμό..."

"Είμαι παντρεμένη εδώ και ένα χρόνο, έχω ένα κοριτσάκι 20 μηνών και με τον σύζυγο συζητάμε για χωρισμό..."

o-DIVORCED-PARENTS-facebookΕίμαι παντρεμένη εδώ και ένα χρόνο, έχω ένα κοριτσάκι 20 μηνών, πριν μια βδομάδα συζητούσαμε για χωρισμό. Ο σύζυγος μέσα στις απειλές του, μου είπε να φύγω από το σπίτι να πάω να βρω δουλειά και μετά να επιστρέψω να πάρω το παιδί. Τώρα είμαστε στη διαδικασία για μια προσπάθεια ακόμα, φοβάμαι όμως ότι θα ξαναγίνουν τα ίδια. Θα ήθελα να σας ρωτήσω τι πρέπει να προσέχω, δεν θέλω να κάνω λάθος κίνηση π.χ. να πάρω το παιδί και να φύγω. Μήπως πρέπει να πάω σε δικηγόρο και να αναφέρω το συμβάν; Ευχαριστώ.

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Εφόσον έχετε αποφασίσει να ζητήσετε διαζύγιο από το σύζυγό σας, θα πρέπει να ρυθμίσετε τα θέματα της επιμέλειας, διατροφής του παιδιού και της δικής σας, καθώς και της επικοινωνίας του παιδιού με το σύζυγο που δεν έχει την επιμέλεια. Όλες αυτές οι διαδικασίες, τα δικόγραφα, καθώς και η εκπροσώπησή σας στο Δικαστήριο είναι απαραίτητο να γίνουν με τη συμπαράσταση και παρουσία Δικηγόρου. Έτσι, το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να συζητήσετε τα θέματα αυτά με το Δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας, προκειμένου να σας συμβουλεύσει συγκεκριμένα και να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
Τηλ: +30210 3816555, +306932618706,
Fax: +30210 3816555
Email: jalavano@otenet.gr
Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.