Έκκληση για αιμοπετάλια για μαθητή που νοσηλεύεται με πρόβλημα υγείας

Έκκληση για αιμοπετάλια απευθύνει η οικογένεια ενός μαθητή.

Το κείμενο της έκκλησης

🆘Ένα παιδί χρειάζεται τη βοήθειά μας!!!
Ο μαθητής Ψαραδέλλης Γεώργιος του Θοδωρή και της Ευγενίας, που είναι στο Ιατρικό Αθηνών, δωμάτιο 812Α, χρειάζεται αιμοπετάλια.
Τα αιμοπετάλια τα δίνουμε στο Γεννήματα μόνο. Για περισσότερες πληροφορίες, πώς μπορούμε να δώσουμε, καλούμε στο 2106862307.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη.

ΚΑΘΕ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΑ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες.

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΗΨΗΣ ΑΙΜΟΠΕΤΑΛΙΩΝ

·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40.

·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες.

·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία

Διαβάστε επίσης:

Η Ελλάδα υποκλίνεται στον Αλέξανδρο Νικολαΐδη – Τα λόγια και τα μαθήματα ζωής που έδωσε ας μπουν στα σχολεία μας

Ο ΚΕΦΙ καλεί γυναίκες με εμπειρία καρκίνου για τη δημιουργία ενός κόμικ

Συγκλονιστικές εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού – Σύλληψη 33χρονου τη νύχτα – Αναμένονται κι άλλες μες στη μέρα