Έκκληση: Η 8χρονη Σοφία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση και χρειάζεται τη βοήθειά μας για να περπατήσει

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει η οικογένεια της 8χρονης Σοφίας που χρειάζεται τη βοήθειά όλων μας για να περπατήσει.

Οι γονείς της, Δημήτρης Παναγιώτου και Φλωρεντίνα Νικουλάει, σε δηλώσεις του στο xaidarisimera.gr εξήγησαν ότι η κόρη τους έχει ανάγκη να εγχειριστεί στα πόδια, προκειμένου να μπορεί να βαδίσει μόνη της.

Η 8χρονη Σοφία πάσχει από εγκεφαλική παράλυση τύπου σπαστικής τετραπληγίας και χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείριση στα πόδια. Με βάση με τις εκτιμήσεις της επιστημονικής κοινότητας, η βελτίωση της βάδισής της θα επανέλθει σε ποσοστό τουλάχιστον 80%. Αυτή τη στιγμή η Σοφία μπορεί να περπατήσει μόνο αν κάποιος την κρατάει από το χέρι, αλλιώτικα πέφτει. Πρόκειται για πρόβλημα που έχει περιγεννητική προέλευση και προκάλεσε μεγαλύτερη επιβάρυνση στα πόδια και μικρότερο στα χέρια. Το πρόβλημα στην ομιλία διορθώθηκε με λογοθεραπείες.

Ο πατέρας  είναι συνταξιούχος οικοδόμος και η μητέρα της έχει πρόβλημα αναπηρίας 67%. Έχουν και ένα αγοράκι 12 ετών, με φάσμα αυτισμού. Μέχρι στιγμής κατάφεραν να τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα θεραπείας και λογοθεραπείας των δύο παιδιών, αλλά τα χρήματα για την εγχείρηση της Σοφίας δεν τα έχουν.

Τα δύο παιδιά, η Σοφία και ο Μιχάλης είναι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου Χαϊδαρίου και η οικογένεια είναι σε επαφή την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χαϊδαρίου εδώ και 12 χρόνια. Με την υπόθεση της Σοφίας έχει ασχοληθεί και Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Η κατάσταση της υγείας της 8χρονης

Η εγχείριση θα γίνει στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι δεν χρειάζεται μετάβαση στο εξωτερικό, κάνει το συνολικό κόστος προσιτό, περίπου 18.000 ευρώ, από τα οποία 6.000 θα διατεθούν για την εγχείρηση, 6.000 για αποκατάσταση κατά την μετεγχειρητική περίοδο και 6.000 για παπούτσια και ειδικό εξοπλισμό. Από αυτά το κράτος διαθέτει τα 1.500 ευρώ.

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε την οικογένεια της 8χρονης

Ο λογαριασμός της Εθνικής Τράπεζας: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,

Αρ. Λογαριασμού 105/008611-81,

ΙΒΑΝ GR5501101050000010500861181