Έκκληση παιδιάτρου για τα κρούσματα στα παιδιά: “Πρέπει να σταματήσουν τα πάρτι. Γονείς, προσοχή”

Έκκληση παιδιάτρου για τα κρούσματα στα παιδιά: "Πρέπει να σταματήσουν τα πάρτι. Γονείς, προσοχή"

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα κρούσματα στα παιδιά και οι ειδικοί κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου. Ο εμβολιασμός των παιδιών 5 έως 11 ετών που αρχίζει και στη χώρα μας θεωρείται ένα σημαντικό όπλο στη φαρέτρα της προστασίας από την διασπορά του ιού και από σοβαρές περιπτώσεις, είτε συνδέονται με τη μακρά Covid, είτε με πολυσυστημικά φλεγμονώδη σύνδρομα.

Γονείς, εμβολιάστε τα παιδιά σας

Ο Κώστας Νταλούκας, εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων, σε σημερινές του δηλώσεις στον ΑΝΤ1 προέτρεψε τους γονείς να τα εμβολιάσουν. «Θα παρακαλούσα τους γονείς να το σκεφτούν διπλά, το εμβόλιο είναι ασφαλές και τα οφέλη που προσφέρει είναι πολύ περισσότερα από τυχόν μικρές παρενέργειες».

Ειναι ασφαλές ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ

«Αν κάποιος φοβάται κάτι για μακροχρόνιες παρενέργειες πρέπει να ξέρει ότι το εμβόλιο είναι ουσιαστικά ένα μικρό κομματάκι του ιού που βάζουμε στο σώμα μας, για να δημιουργήσουμε άμυνα. Πολλαπλασιαζόμενος ο κορονοϊός είναι σαν να έχουμε κάνει εκατομμύρια τέτοια εμβόλια», είπε ο κ. Νταλούκας, τονίζοντας πως «το φοβερό δεν είναι το εμβόλιο, το φοβερό είναι να νοσήσει κάποιος από τον κορονοϊό, με όλα αυτά που ακούμε και τους δεκάδες νεκρούς που έχουμε καθημερινά».

“Πειράζει να κάνει στο παιδί μου το εμβόλιο της γρίπης ενώ δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου;”

Έκκληση να σταματήσουν τα Παιδικα πάρτι

«Δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από περιπτωσιολογία, τι έγινε στον διπλανό μου ή τι είπε κάποιος από όλους τους παιδιάτρους. Υπάρχουν θέματα που οι γονείς αγνοούν», επεσήμανε ο παιδίατρος, επισημαίνοντας στους γονείς πως «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, δεν πρέπει να γίνονται πάρτι. Πρέπει να σταματήσουν τα πάρτι. Αν πάμε σε κλειστούς χώρους, σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ας κάνουμε ένα self test πριν και πάντα πρέπει να φοράμε μάσκα και να τηρούμε αποστάσεις».

Σε ότι αφορά την διαδικασία για τον εμβολιασμό των παιδιών από ιδιώτες παιδιάτρους, ο κ. Νταλούκας εξήγησε πως «οι παιδίατροι κάνουμε αίτηση, μας χορηγούν εμβόλια και οι γονείς φέρουν τα παιδιά, μετά από συνεννόηση μαζί μας και τους κάνουμε τα εμβόλια. Σε αυτήν την περίπτωση, την καταχώριση στο σύστημα ότι έγινε ο εμβολιασμός την κάνει ο παιδίατρος».

«Η δόση του εμβολίου για τα παιδιά αντιστοιχεί στο 1/3 της δόσης των ενηλίκων. Η δεύτερη δόση γίνεται μετά από 21 ημέρες από την πρώτη δόση, όπως ισχύει και για τους ενήλικες. Προς το παρόν δεν χρειάζεται να γίνει τρίτη δόση στα παιδιά, δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση», κατέληξε ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων.

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: “Έχουν μειωθεί τα κρούσματα στις τάξεις – Καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων”

Έφυγε από τη ζωή ο «πατέρας» των τετραδίων SKAG που μεγάλωσαν γενιές μαθητών

Το βλέμμα μίας «κλεμμένης» παιδικής ηλικίας που σφίγγει το στομάχι