Εξελίξεις για τον θάνατο των 3 κοριτσιών της οικ. Δασκαλάκη – Παρέμβαση εισαγγελέα

Θρίλερ για γερά νεύρα η υπόθεση θανάτου των 3 κοριτσιών στην Πάτρα- Νέες αποκαλύψεις

Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο το δράμα της οικογένειας Δασκαλάκη που είδε μέσα σε 3 χρόνια να φεύγουν αιφνίδια από την ζωή τα 3 κοριτσάκια τους, η 9χρονη Τζωρτζίνα, η 3,5 ετών Μαλένα και η μόλις 7 μηνών Ίρις.

Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο των 3 παιδιών στην ίδια οικογένεια

Προκαταρκτική έρευνα παρήγγειλε η εισαγγελία για την «περίεργη» υπόθεση με τα τρία κορίτσια στην ίδια οικογένεια που έφυγαν από τη ζωή . Η Αστυνομία έχει ζητήσει να ληφθούν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες θανάτου και των τριών παιδιών.

Τα ερωτηματικά των γιατρών για τον θάνατο των 3 κοριτσιών

Αυτό που γεννά απορίες στους γιατρούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι ότι έγινε ενδελεχής γονιδιακός έλεγχος και στους γονείς των τριών κοριτσιών για πιθανή ύπαρξη κάποιου κληρονομικού νοσήματος, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός.

Συγκινεί η ανάρτηση της μαμάς της 9χρονης Τζωρτζίνας - Τα νεότερα για τα αποτελέσματα της νεκροψίας

Θρίλερ δίχως τέλος με τον «απροσδιόριστο» θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Σημειώνεται πως απροσδιόριστη παραμένει ακόμη η αιτία θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας στο νοσοκομείο Παίδων πριν από περίπου δέκα ημέρες.

«Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτό το παιδί έφυγε τόσο ξαφνικά. Κανείς μας δεν μπορεί να το πιστέψει. Υπήρχε απινιδωτής, στην Πάτρα το είχαν «ασφαλίσει», τι να πω, περιμένω με αγωνία να δω τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις» ανέφερε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο ιατροδικαστής Αθηνών Σωτήρης Μπουζιάνης που έκανε την νεκροψία στην 9χρονη Τζωρτζίνα.

Ακόμη και ο έμπειρος ιατροδικαστής δεν μπορεί να κατανοήσει πώς επήλθε ο θάνατος του παιδιού. Σύμφωνα με την έκθεσή του, είναι «απροσδιόριστος» και πιθανόν η αιτία να φανεί μέσω των εξειδικευμένων εξετάσεων στα όργανα της μικρής. Ακόμη και στην περίπτωση που η ιστολογική εξέταση βγει «καθαρή», οι επιστήμονες είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν περαιτέρω διερεύνηση.

Στην 9χρονη είχε τοποθετηθεί βηματοδότης. Ο οποίος ουδέποτε είχε δώσει ενδείξεις για ύπαρξη καρδιακών αρρυθμιών ή φθίνουσα κατάσταση της καρδιάς της μικρής. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας συνέβη αιφνίδια και τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη.

Το δράμα της οικογένειας Δασκαλάκη έχει συγκινήσει το πανελλήνιο

Τον περασμένο Μάρτιο χάθηκε  το μόλις 7 μηνών κοριτσάκι τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν οι γονείς του το βρήκαν στην κούνια χωρίς σφυγμό. Στην περίπτωση της Ιριδας, αιτία θανάτου ήταν αγενεσία φλεβοκόμου, μία σοβαρή καρδιακή νόσος! Η Τζωρτζίνα είχε κάνει συνολικά 3 ανακοπές καρδιάς, μάλιστα την περασμένη άνοιξη είχε νοσηλευθεί στη ΜΕΘ και τελικά είχε βγει νικήτρια χάρη στις έντονες προσπάθειες των γιατρών υπό τον γνωστό επιστήμονα και διευθυντή της μονάδας Ανδρέα Ηλιάδη. Θα πρέπει επίσης να τονιστεί πως σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει η ίδια η μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου στην «Πελοπόννησο» από την έρευνα που μέχρι σήμερα έχει γίνει δεν διαφαίνεται πουθενά γονιδιακό πρόβλημα.

Η απώλεια της 3.5 ετών Μαλένας

Στις 13 Απριλίου του 2019, “‘έσβησε” το χαμόγελο της 3,5 ετών Μαλένας καθώς διαγνώστηκε ξαφνικά με λευχαιμία και μέσα σε λίγες μέρες κατέληξε.. Η Μαλένα, αν και είχε λευχαιμία, πήγαινε πολύ καλά, όμως πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια. Ωστόσο η ηπατική ανεπάρκεια κατά τους ιατροδικαστές δεν είναι αιτία θανάτου και μάλιστα γι’ αυτό η οικογένεια είχε τότε προσφύγει δικαστικά για να διερευνηθεί περαιτέρω η υπόθεση.

Ήταν πρησμένοι οι λεμφαδένες της. Το ψάξαμε στην Πάτρα, ήταν όλες οι εξετάσεις της καθαρές. Πήγαμε στο “Αγλαΐα Κυριακού”, μείναμε λίγες μέρες και, μετά από ένα μυελόγραμμα που έγινε, διαγνώστηκε με λευχαιμία,. Νοσηλευτήκαμε, για έξι μέρες, στο “Ελπίς”. Οι γιατροί έκαναν ό,τι μπορούσαν. Το παιδί ήταν μια χαρά. Η λευχαιμία που είχε ήταν 100% ιάσιμη. Και το παιδί έπαθε ανακοπή” είχε δηλώσει ο πατέρας της άτυχης μικρούλας.

“Η Μαλένα έτρεχε και τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ και έπαθε ανακοπή στον ύπνο της”

Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σε εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι.

“Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε”

Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε. Τα παιδί θα έβγαινε 100 τοις εκατό υγιές από το νοσοκομείο. Ήταν ένα τυχαίο, λογικά, γεγονός. Αλλά, το παιδί “έφυγε” και δεν ξαναγυρίζει, ό,τι και να γίνει. Έχουμε και άλλο ένα κοριτσάκι, μεγαλύτερο, πεντέμισι ετών και προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί για αυτό. Σας το λέω τόσο ωμά και ακούγεται τραγικό, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς εγώ. Γιατί είμαι ο μόνος μέσα στο σπίτι που πρέπει, κάπως, να κρατηθώ. Υπάρχει και μια μαμά, υπάρχει και άλλο ένα παιδί, που είναι ράκη” έλεγε ο μπαμπάς.