Κέικ με σαγκουίνι

Κέικ με σαγκουίνι

Το σαγκουίνι είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία εσπεριδοειδών που φημίζεται για τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που έχει. Ξεχάστε τα κλασικά κέικ και δοκιμάστε μαζί με τα παιδιά σας νέες γεύσεις!

Για το κέικ

Υλικά:

225 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
225 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
225 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
ψιλοκομμένο ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 πορτοκάλια σαγκουίνι
5 κουταλάκια ζάχαρη μαύρη

Για το σιρόπι:

1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά μετά από κάθε προσθήκη. Επόμενο βήμα είναι να συμπληρώσουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και να το ανακατέψουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Πάνω από το μείγμα κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη.

Θα χρειαστούμε ένα ταψί που θα βουτυρώσουμε ελαφρά. Κατόπιν ρίχνουμε στον πάτο του ζάχαρη μαύρη περίπου 4-5 κουταλάκια. Απλώνουμε φέτες πορτοκαλιού που έχουμε κόψει, με προσοχή να έχουν όλες το ίδιο πάχος.

Από πάνω ρίχνουμε τη ζύμη μας. Το βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και το βγάζουμε από το φούρνο. Το αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι μας.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το χυμό του πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε συνεχώς για να λιώσει η ζάχαρη και μόλις ο χυμός αρχίζει να πήζει το σιρόπι μας είναι έτοιμο!

Γυρνάμε το κέικ μας ανάποδα σε μια πιατέλα και στην κορυφή του εκεί που είναι τα σαγκουίνια ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι!

Διαβάστε επίσης:

Κέικ με μήλα και σως καραμέλας

Κέικ στο τηγάνι με ένα αυγό: Η πανεύκολη συνταγή που θα λατρέψουν όλες οι μαμάδες

4 συνταγές για χειμωνιάτικες σούπες για να ζεσταθούμε όταν το κρύο είναι τσουχτερό!