Aυτά είναι τα ερωτηματικά που “βασανίζουν” τους γιατρούς για τον θάνατο των 3 κοριτσιών της οικ. Δασκαλάκη

Μουδιασμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Πάτρας τις εξελίξεις γύρω από την τραγωδία της οικογένειας Δασκαλάκη που είδε τα 3 αγγελούδια της, την 9χρονη Τζωρτζίνα, την 3,5 ετών Μαλένα και την μόλις 6 μηνών Ίριδα να “φεύγουν” αιφνίδια από τη ζωή μέσα σε 3 μόλις χρόνια.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικο χτυπημα της μοιρασ

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πώς έσβησαν τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα και τα τρία παιδιά ενός νεαρού ζευγαριού για το οποία οι πρώτες εξετάσεις που διενεργήθηκαν δεν έδειξαν καν γονιδιακό πρόβλημα. Αυτό το γεγονός έχει προβληματίσει έντονα την ιατρική κοινότητα η οποία και αναζητά απαντήσεις.

Τι ψάχνουν οι γιατροί στον θάνατο της Τζωρτζίνας – Τα ερωτηματικά που περιμένουν απάντηση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pelop.gr  οι γιατροί προβληματισμένοι για την απώλεια των 3 παιδιών έχουν “πέσει” πάνω από το ιστορικό και εξετάζουν όλες τις παραμέτρους που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις στο τι συνέβη.  Η απώλεια της 9χρονης Τζωρτζίνας ήταν αναπάντεχη καθώς η υγεία της ήταν ελεγχόμενη και παρά τα σημαντικά προβλήματα υγείας τίποτα δεν προμήνυε ότι έρχεται το τέλος.

H νέα ανάρτηση της μαμάς των 3 κοριτσιών που έφυγαν αιφνίδια μέσα σε 3 χρόνια, συγκλονίζει

Ο ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ 9ΧΡΟΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΙΝΑΣ

Η Τζωρτζίνα είχε εξετασθεί πολλές φορές από γιατρούς. Μάλιστα στο Ωνάσειο είχε πραγματοποιηθεί και ηλεκτροφυσιολογικός έλεγχος. Λίγους μήνες νωρίτερα είχε υποστεί καρδιολογικό πρόβλημα, είχε πάθει εγκεφαλοπάθεια και είχε νοσηλευθεί στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου είχε την φροντίδα όλων των γιατρών και προσωπικά του διευθυντή Ανδρέα Ηλιάδη.

Στη συνέχεια η Τζωρτζίνα νοσηλεύθηκε και σε Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας χωρίς και πάλι να αποσαφηνίζεται κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα. Εγιναν πολλές εξετάσεις και σύμφωνα με τους γιατρούς ήσαν αρνητικές, και έτσι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ιατρικά ο θάνατός της που επήλθε λίγο αργότερα. Γι’ αυτό και όσοι γιατροί έχουν εξετάσει το παιδί δηλώνουν σήμερα τουλάχιστον απορημένοι και σίγουρα κατάπληκτοι.

Ο ΓΟΝΙΔΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙΠΟΤΑ

Παράλληλα αυτό που γεννά απορίες στους γιατρούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεση είναι ότι έγινε και ενδελεχής γονιδιακός έλεγχος στους γονείς των τριών κοριτσιών για πιθανή ύπαρξη κάποιου κληρονομικού νοσήματος, ο οποίος όμως ήταν αρνητικός.

Βέβαια από την άλλη πλευρά άλλοι επιστήμονες τόνισαν στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ότι αν ο γονιδιακός έλεγχος ήταν αρνητικός αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα κληρονομικότητας. Μπορεί απλά να μην το έδειξε κάποια τυχούσα ανωμαλία. Ωστόσο άλλοι επιστήμονες τονίζουν πως τίποτε δεν προμήνυε τόσο τον θάνατο της Ιριδας από αγενεσία φλεβοκόμβου (καρδιακή νόσος) όσο και της Τζωρτζίνας. Γνωστός καρδιολόγος πάντως τόνισε στην «Π» πως με τη συγκεκριμένη πάθηση γεννιέσαι. Αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο.

O ρόλος του απινιδωτή

Το τρίτο μεγάλο ερωτηματικό που αφορά την Τζωρτζίνα είναι ότι στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής. Ο οποίος ουδέποτε είχε δώσει ενδείξεις για ύπαρξη καρδιακών αρρυθμιών ή φθίνουσα κατάσταση της καρδιάς της μικρής. Ο θάνατος της Τζωρτζίνας έγινε μπροστά στη μητέρα της που όλους αυτούς τους μήνες δεν είχε φύγει από το πλευρό της προσέχοντάς την κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο.

Οι γιατροί εκφράζουν την απορία τους για τους τρεις θανάτους. Ενα από τα κύρια ζητούμενα είναι τι συνέβη και προκλήθηκε εγκεφαλοπάθεια στη μικρή Τζωρτζίνα. Αν υπήρξε κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο ή κάτι άλλο που δεν μπορεί να προσδιοριστεί από τους επιστήμονες που έχουν ασχοληθεί με την υπόθεση. Απαντήσεις σε όλα αυτά ενδέχεται να δώσει το εξειδικευμένο εργαστήριο το οποίο εξετάζει τους ιστούς της 9χρονης.

Διαβάστε επίσης:

Ίλιον: Στο πλευρό του 12χρονου μαθητή με τη φούστα και οι γονείς του σχολείου – «Υπερασπιζόμαστε την ισότητα»

Ελληνίδα δασκάλα έχει μια εξαιρετική άποψη για το πώς να διορθώνουμε τα λάθη των μαθητών

Η άγνωστη επιστολή της 14χρονης Μαριανίνας Κριεζή στον Γιώργο Σεφέρη

Γονείς, πολλή προσοχή! Δείτε πώς μία τούρτα γενεθλίων παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία