Τρόμος σε κατάστημα των Jumbo – Κινδύνευσε 6χρονος

Τρόμος σε κατάστημα των Jumbo - Κινδύνευσε 6χρονος

Η επίσκεψη μιας μαμάς με τα δυο της παιδιά σε κατάστημα παιχνδιών της εταιρείας Jumbo παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία καθώς ο 6χρονος γιος της τραυματίστηκε βαρύτατα στο αριστερό του μάτι, κάτι που προκάλεσε προσωρινή απώλεια όρασης και οδήγησε σε χειρουργική επέμβαση.

Πώς τραυματίστηκε ο 6χρονος

Σύμφωνα με το Protothema.gr, όλα συνέβησαν τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο 6χρονος θέλησε να πιάσει ένα παιχνίδι και λόγω ύψους προσέκρουσε πάνω στα σίδερα κρεμάστρας, τα οποία στερούνταν προστατευτικού καλύμματος.

Η μήνυση στα Jumbo και αναζήτηση ευθυνών

Στην κατά παντός υπευθύνου μήνυση που έχουν καταθέσει οι γονείς του εξάχρονου και που δημοσιοποιεί το protothema.gr, αναφέρεται ότι λίγο έλειψε να χαθεί παντελώς η όραση στο αριστερό μάτι του ανήλικου αγοριού.

Το θέμα φαίνεται δε να παίρνει διαστάσεις, καθώς το ζήτημα κοινοποιείται στην καθύλην αρμόδια και ανεξάρτητη αρχή «Συνήγορος του καταναλωτή», καθώς επίσης στο εποπτεύον Υπουργείο Ανάπτυξης, δεδομένου ότι -όπως αναφέρεται στην εν λόγω έγκληση- μέλημα των εγκαλούντων γονέων είναι να ληφθούν μέτρα προστασίας, να μην επαναληφθεί έτερος τραυματισμός ανηλίκου παιδιού και, φυσικά, κανείς γονέας να μην βιώσει τον εφιάλτη που βίωσαν οι ίδιοι.

Η αντίδραση των υπαλλήλων

Όπως υποστηρίζει στη μήνυση η 42χρονη μητέρα, τη στιγμή του τραυματισμού βρισκόταν σε κοντινή απόσταση μία υπάλληλος που μπορεί να πιστοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε το περιστατικό. Ωστόσο, η μητέρα ισχυρίζεται ότι όχι μόνο δεν υπήρξε έμπρακτη συμπαράσταση από το προσωπικό του υποκαταστήματος του Jumbo την ώρα που το αγοράκι χτύπησε, αλλά το μόνο – όπως τονίζει – που φαίνεται να ενδιέφερε τους εργαζόμενους ήταν η καταβολή των προβλεπόμενων ποσών για κάποιες αγορές που είχαν ήδη γίνει.

Με το άγχος να την κυριεύει, η μητέρα είχε χαθεί σε πλήθος αρνητικών σκέψεων, ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει τον εξάχρονο γιο της που τη στιγμή εκείνη, όπως θυμάται, έκλαιγε γοερά.

Η 42χρονη βρισκόταν στο κατάστημα μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της. Όπως επισημαίνει, δεν φανταζόταν ότι μέσα σε δευτερόλεπτα και παρόλο που είχε συνεχώς τον νου της, ξαφνικά ο γιος της θα προχωρούσε λίγα βήματα για να πάρει ένα πλαστικό πιστολάκι το οποίο όμως κρεμόταν από σιδερένια κρεμάστρα. Λόγω ύψους, το μάτι του παιδιού τραυματίστηκε από τη σιδερένια εξοχή.

Ο 6χρονος παλεύει ακόμη να γίνει καλά

Το χτύπημα, όπως επισημαίνεται στη μήνυση, ήταν τέτοιο που προκάλεσε οίδημα, ερυθρότητα και εσωτερική αιμορραγία στο μάτι. Τα προβλήματα στην όραση του εξάχρονου παραμένουν, έξι μήνες μετά το συμβάν.

Ένα 24ωρο μετά το χτύπημα, ειδικός γιατρός παρέπεμψε την οικογένεια σε χειρουργό, ώστε να γίνει η κατάλληλη επέμβαση και το παιδί να μην πάσχει από ολική τύφλωση. Η επέμβαση έγινε και το αγοράκι νοσηλεύτηκε στο «Παίδων Πεντέλης» για μία ημέρα.

Η μητέρα, που θυμάται με τρόμο την απογευματινή βόλτα των θερινών διακοπών που εξελίχθηκε σε ατέρμονη περιπέτεια, επικαλείται και τα λόγια του χειρουργού, ο οποίος δεν μπορούσε να τη διαβεβαιώσει ότι το σοβαρό τραύμα δεν θα στιγμάτιζε την όραση του παιδιού της.

Εγκαλεί, παράλληλα, τους υπεύθυνους του καταστήματος, κατηγορώντας τους για σωματική βλάβη από αμέλεια. «Εγκαλούμε για λογαριασμό του παιδιού μας κάθε υπεύθυνο για την άδικη πράξη της σωματικής βλάβης» επισημαίνουν οι γονείς στη μήνυση που κατέθεσαν.

«Άκουσα ξαφνικά τον γιο μου να σφαδάζει από τους πόνους»

Ο Γολγοθάς της μητέρας του εξάχρονου ξεκίνησε το απόγευμα της 14ης Ιούλιου, την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά. Με τα δύο της παιδιά επισκέφθηκε το υποκατάστημα Jumbo για να αγοράσει παιδικό εξοπλισμό για την παραλία.

Στο κατάστημα πήγε το απόγευμα, συγκεκριμένα στις 18:00, ευελπιστώντας, ύστερα από μια μακρά περίοδο εγκλεισμού, η βόλτα να αποτελέσει μια ευχάριστη περιήγηση στον κόσμο του παιχνιδιού.

«Άκουσα ξαφνικά τον γιο μου να σφαδάζει από τους πόνους, να κραυγάζει και να τσιρίζει από τα κλάματα, να κρατά το μάτι του και να οδύρεται», θυμάται και υπογραμμίζει στη μήνυση η μητέρα, ιατρική επισκέπτρια στο επάγγελμα, όπως και ο πατέρας του παιδιού της.

«Τα παιδί δεν διέφυγε της προσοχής και της εποπτείας μου» ξεκαθαρίζει η γυναίκα περιγράφοντας τη στιγμή που ο γιος της επέλεγε πλαστικά παιχνίδια.

Για τη στιγμή που ένιωσε τα πάντα γύρω της να παγώνουν, επισημαίνει: «Έντρομη γύρισα να δω τι είχε συμβεί και διαπίστωσα ότι το αριστερό μάτι του παιδιού δεν ήταν απλώς τραυματισμένο αλλά κόκκινο, αιμορραγούσε και είχε πρηστεί υπερβολικά. Το παιδί με φρικτούς πόνους, μου απάντησε ότι δεν έβλεπε από το αριστερό μάτι».

«Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου -και όπως είναι απολύτως αντιληπτό- προσπαθώντας να καταλάβω πώς τραυματίσθηκε τόσο σοβαρά το παιδί μου και σε ερώτησή μου, μου είπε στην προσπάθειά του να πάρει (να ξεκρεμάσει) πλαστικό πιστόλι από τα σιδερένια τσιγκελωτά κρεμαστάρια εντός των οποίων κρέμονται ακόμη και σε χαμηλό ύψος για τα παιδιά (αν μάλιστα αναλογισθεί κάποιος το ύψος του ανηλίκου υιού μου, ηλικίας έξι ετών, που ήτο τότε μόλις 1,16 εκ.), τα παιχνίδια, τα οποία σιδερένια τσιγγελωτά κρεμαστάρια στο τελείωμά τους στερούνται προστατευτικού stop, ώστε να αποφεύγεται τραυματισμός», προσθέτει η μητέρα.

«Το μοναδικό τους μέλημα ήταν να ελέγξουν εάν τα παιδιά κρατούσαν κάποιο παιχνίδι που δεν πληρώσαμε»

Αδυνατώντας να ξεχάσει την εφιαλτική μια ώρα παραμονής της στο κατάστημα του Αμαρουσίου, τονίζει ακόμη πως είναι «ντροπή για το Jumbo τη στιγμή που το παιδί σφάδαζε από τους πόνους κι εγώ νόμιζα ότι θα λιποθυμήσω από το σοκ, το μοναδικό τους μέλημα ήταν να ελέγξουν εάν τα παιδιά κρατούσαν κάποιο παιχνίδι που δεν πληρώσαμε».

Δίνοντας, δε, έμφαση στη σοβαρότητα του τραύματος, η μητέρα επισημαίνει ότι κατά την κλινική εξέταση στη σχισμοειδήλυχνία «διαπιστώθηκε κάθετη διατομή επιπεφυκότα περίπου 12 mm. Έγινε εισαγωγή στην Χειρουργική Οφθαλμολογική Κλινική, όπου υπό γενική αναισθησία πραγματοποιήθηκε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος και συρραφή επιπεφυκότα».

Σύμφωνα με τον χειρουργό οφθαλμίατρο, το παιδί τα μπορούσε να είχε χάσει ολοσχερώς την όρασή του στο αριστερό μάτι, υπογραμμίζει η μητέρα ανακαλώντας την ψυχρή και θλιβερή εκείνη ημέρα του Ιουλίου.

Οι γονείς ζητούν αποζημίωση

Τις προσεχείς μάλιστα ημέρες, οι γονείς του ανηλίκου τραυματισθέντος καταθέτουν και αστική αγωγή για αποζημίωση για τη σωματική βλάβη του ανηλίκου υιού τους, καθώς και κάθε άλλης ζημίας που υπέστη, όπως επίσης και της ηθικής των βλάβης, σημαντικό μέρος της οποίας αποζημιώσεως θα διαθέσουν για κοινωφελή σκοπό, υπέρ σωματείου προστασίας ανηλίκων.

«ΟΣΜΗ» ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ Η’ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ: Η ανακοίνωση της εταιρείας Jumbo

Τη θέση της αναφορικά με τη μήνυση που κατέθεσαν γονείς εξάχρονου αγοριού για τον τραυματισμό του σε κατάστημα της Jumbo, γνωστοποίησε η εταιρεία. Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει τα εξής:

Με στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση του κοινού, σχετικά με καταγγελία
που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και αφορά ενδεχόμενη έκθεση ανηλίκου σε
κίνδυνο από τον τρόπο τοποθέτησης παιχνιδιών στα ράφια καταστήματός μας,
ενημερώνουμε για τα εξής:

Η “καταγγελία” εστάλη στις 24/01/2022, επτά μήνες μετά το υποτιθέμενο
συμβάν ενώ ουδεμία προηγούμενη ενημέρωση υπήρξε νωρίτερα είτε στο
κατάστημα, είτε στην εταιρεία.

Διερευνήσαμε άμεσα την “καταγγελία” ως οφείλαμε και διαπιστώσαμε πως
το συγκεκριμένο περιστατικό ουδέποτε έχει καταγραφεί. Διαχρονικά,
οποιοδήποτε περιστατικό στα καταστήματά μας καταγράφεται και
ακολουθεί άμεση ενημέρωση της εταιρείας από τον υπεύθυνο
καταστήματος. Στη συνέχεια, αναλαμβάνει η συνεργαζόμενη ασφαλιστική
εταιρεία, ώστε να προβεί στις δέουσες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης
της άμεσης επίσκεψης πραγματογνώμονα.

Παρά ταύτα, με τη γνωστοποίηση του περιστατικού προβήκαμε σε άμεση
επικοινωνία με τους νομικούς εκπροσώπους των καταγγελλόντων. Δεν
δόθηκε, ωστόσο, στον πραγματογνώμονα οποιαδήποτε πρόσβαση στα
στοιχεία που σχετίζονται και τεκμηριώνουν την καταγγελία, έστω και εκ των
υστέρων.

Να σημειώσουμε ότι ο εξοπλισμός και τρόπος έκθεσης των εμπορευμάτων
αποτελεί πάγια και ενδεδειγμένη πρακτική σε όλο τον κλάδο, στην Ελλάδα
και διεθνώς, και είναι αμετάβλητος από συστάσεως της εταιρείας μας, το
1986.

Ο χρόνος εμφάνισης της «καταγγελίας», ο τρόπος προσέγγισης, καθώς και η
άρνηση πρόσβασης στα στοιχεία που την τεκμηριώνουν, δημιουργούν υποψίες
για την ύπαρξη δόλου, ίσως και απάτης. Είναι λυπηρό ότι στην περίεργη αυτή
υπόθεση παρασύρονται και εκπρόσωποι του Τύπου που αγνόησαν
πληροφορίες που τους παρείχε η εταιρεία.

Σε κάθε περίπτωση, διερευνούμε την εν λόγω αναφορά περαιτέρω και
επιφυλασσόμαστε να ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας.

Διαβάστε επίσης:

Ελληνίδα δασκάλα έχει μια εξαιρετική άποψη για το πώς να διορθώνουμε τα λάθη των μαθητών

Ίλιον: Στο πλευρό του 12χρονου μαθητή με τη φούστα και οι γονείς του σχολείου – «Υπερασπιζόμαστε την ισότητα»

Στο Νοσοκομείο Παίδων 11χρονος με πνευμονική εμβολή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού

Γονείς, πολλή προσοχή! Δείτε πώς μία τούρτα γενεθλίων παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία