Ελλάδα: Γεννήθηκε μωρό με… 12 δόντια! – Πώς το εξηγεί ο μαιευτήρας του (video)

Ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο αντίκρυσαν πριν από λίγες οι μέρες γιατροί και νοσηλευτές σε μεγάλο μαιευτήριο, όταν ήρθε στον κόσμο ένα μωράκι έχοντας ήδη… 12 δόντια!

Ο μαιευτήρας και γυναικολόγος Δημοσθένης Ιωάννου που έφερε στον κόσμο το μωρό, μιλώντας γι’αυτό στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, είπε ότι δεν είναι καθόλου σύνηθες να γεννιούνται τα μωρά με δόντια, πόσο μάλιστα με 12. «Πρόκειται για 1 στις 100.000 γεννήσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά. Εξήγησε δε, ότι το φυσιολογικό είναι ένα μωρό να εμφανίζει τα πρώτα του δοντάκια μετά τους 6 πρώτους μήνες της ζωής του.

Μάλιστα, οι παιδοδοντίατροι που εξέτασαν το μωρό συνειδητοποίησαν πως μερικά από αυτά τα δόντια ήταν νεογιλά και άλλα μόνιμα. Και καθώς μερικά από αυτά κουνιόντουσαν… χρειάστηκε να τα αφαιρέσουν. Το μωράκι κατά τ’άλλα είναι απόλυτα υγιές και δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.

Αξίζει, πάντως, να ανφερθεί, όπως είπε ο μαιευτήρας, πως και ο πατέρας του μωρού είχε γεννηθεί με δόντια, όπως και ο παππούς, η προγιαγιά και ο προ προπάππους. Πρόκειται, λοιπόν, για ένα κληρονομικό χαρακτηριστικό.