Ελληνική PISA 2021-22: Αυτά είναι τα 600 Δημοτικά και Γυμνάσια που θα συμμετέχουν στις εξετάσεις

Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή, η οποία ορίζει τα 300 Δημοτικά και 300 Γυμνάσια που θα λάβουν μέρος στις εξετάσεις της ελληνικής PISA.

Τα σχολεία που επελέγησαν αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα από το σύνολο των σχολείων της χώρας, ανά βαθμίδα εκπαίδευσης (εκτός από τα ειδικά σχολεία και τα ξενόγλωσσα σχολεία).

Την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022 θα διεξαχθούν, σε εθνικό επίπεδο, οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών σχολείων και της Γ’ τάξης των Γυμνασίων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA

Οι διαγνωστικές εξετάσεις θα αφορούν στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών, και στοχεύουν στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση των γνώσεων, ικανοτήτων και δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών μας, σύμφωνα με τα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι ανώνυμα και δεν συνεκτιμώνται από τους/τις εκπαιδευτικούς κατά την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών στα συγκεκριμένα μαθήματα.

H λίστα με τα σχολεία

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τα 600 Δημοτικά και τα 600 Γυμνάσια που θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις για την Ελληνική PISA ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ PISA

Διαβάστε επίσης:

Δημ. Παπανικολάου: “Η κόρη μου έχει αυτισμό. Το μόνο που με νοιάζει είναι να είναι ευτυχισμένη”

ΕΟΔΥ: Σε ύφεση τα κρούσματα στα παιδιά ηλικίας 4-18 ετών

Αγωνία για την 15χρονη Φωτεινή που εξαφανίστηκε από το Περιστέρι – Ενδείξεις ότι κινδυνεύει