Αρχική Διαγωνισμοί Ένα παιδί κερδίζει μια υποτροφία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ακαδημία Ρομποτικής του Πολιτιστικού Πάρκου Λυκαβηττού

Ένα παιδί κερδίζει μια υποτροφία Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ακαδημία Ρομποτικής του Πολιτιστικού Πάρκου Λυκαβηττού

Τα παιδιά του 21ου αιώνα θα μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από το δικό μας. Πρόκειται να ζήσουν και να δημιουργήσουν, επιλύοντας τα σύνθετα προβλήματα των καιρών τους. Τα παιδιά θα πρέπει να είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία και να έχουν Αναπτυγμένη τη Φαντασία, την Αναλυτική και Κριτική Σκέψη. Το Πολιτιστικό Πάρκο έρχεται με την πολυετή εμπειρία του, να εισάγει τα παιδιά στην εκπαιδευτική ρομποτική και στο σύστημα: STEΜ (Science Technology Engineering Mathematics)

Η Ακαδημία Ρομποτικής είναι μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Πάρκου. Ως στόχο έχει διάδοση της Ρομποτικής, της Τεχνολογίας και των Επιστημών στις νεαρές ηλικίες αλλά και σε περιπτώσεις που η επίσημη εκπαίδευση περιθωριοποιεί, όπως δυσλεξία, έλλειψη συγκέντρωσης, υπέρ-κινητικότητα. Η προσέγγισή μας στην εκπαιδευτική διαδικασία είναι αμιγώς βιωματική, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην έκφραση, την συνεργασία και την επιχειρησιακή σκέψη. Θεωρούμε ότι μέσω της Ρομποτικής δίνεται η δυνατότητα να θιχθεί πληθώρα από ζητήματα επιστήμης, καθημερινότητας, πολιτισμού, και έτσι επιλέγεται ως κύριο εκπαιδευτικό μας όχημα.

Τα μαθήματα της εκπαιδευτικής ρομποτικής απευθύνονται σε μαθητές Α΄ έως και ΣΤ’ Δημοτικού και είναι ειδικά διαμορφωμένα ώστε να κεντρίζουν το ενδιαφέρων και την προσοχή τους. Το μάθημα αναπτύσσεται γύρω από μια ομαδική κατασκευή όπου τα παιδιά χωρισμένα σε ομάδες προσπαθούν να δομήσουν με ελεύθερο τρόπο, προκειμένου να ανταποκρίνεται και να επιλύει ένα πρόβλημα. Η επίλυση του προβλήματος απαιτεί κατασκευή και προγραμματισμό του ρομπότ. Τέλος, όλες οι κατασκευές των ομάδων σε συνεργασία με την φαντασία των παιδιών, διαμορφώνουν ένα δρώμενο το οποίο παρουσιάζεται στο τέλος του μαθήματος στους γονείς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Ακαδημία Ρομποτικής του Πολιτιστικού Πάρκου

Πολυχώρος Λυκαβηττού

Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5 (είσοδος από Αγ. Ισιδώρου), Λυκαβηττός

2103647200

Το δώρο του διαγωνισμού

Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσει το παιδί σας μια υποτροφία ρομποτικής για το εργαστήρι “Νεαροί Μηχανικοί” για παιδιά α’-γ’ Δημοτικού. Η υποτροφία αφορά 10 μαθήματα μια φορά την εβδομάδα για 2 ώρες (Δευτέρα και Σάββατο) και είναι αξίας 175 ευρώ. Όλα τα μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα έως 12 ατόμων, ενώ για τις  δραστηριότητες χωρίζονται σε ομάδες των 3 και πραγματοποιούνται στο χώρο του  Πολιτιστικού Πάρκου Λυκαβηττού, Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5, Λυκαβηττός  (είσοδος από Αγ. Ισιδώρου). Τα μαθήματα συντονίζουν ειδικευμένοι εκπαιδευτές,  ακολουθώντας τις μεθόδους της βιωματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας STEM,  χρησιμοποιώντας ως βάση εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO.

Πώς θα συμμετάσχετε στο διαγωνισμό

Η διαδικασία είναι απλή, γρήγορη και εύκολη.
Συμπληρώνετε τα απαραίτητα πεδία (Όνομα, Επώνυμο, τηλέφωνο και email).
Με αυτό και μόνο παίρνετε μέρος στην κλήρωση που θα γίνει την Παρασκευή  2 Νοεμβρίου στις 10:30.

Όροι και Προϋποθέσεις Διαγωνισμού

  • Δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό για να κερδίσει το παιδί σας μια υποτροφία ρομποτικής για το εργαστήρι “Νεαροί Μηχανικοί” για παιδιά α’-γ’ Δημοτικού. Η υποτροφία αφορά 10 μαθήματα μια φορά την εβδομάδα για 2 ώρες (Δευτέρα και Σάββατο) και είναι αξίας 175 ευρώ. Όλα τα μαθήματα γίνονται σε ολιγομελή τμήματα έως 12 ατόμων, ενώ για τις  δραστηριότητες χωρίζονται σε ομάδες των 3 και πραγματοποιούνται στο χώρο του  Πολιτιστικού Πάρκου Λυκαβηττού, Αγ. Ισιδώρου 35 & Σαρανταπήχου 5, Λυκαβηττός  (είσοδος από Αγ. Ισιδώρου). Τα μαθήματα συντονίζουν ειδικευμένοι εκπαιδευτές,  ακολουθώντας τις μεθόδους της βιωματικής εκπαιδευτικής διαδικασίας STEM,  χρησιμοποιώντας ως βάση εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO.
  • Ο Διαγωνισμός αναδεικνύει νικητές μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης. Συγκεκριμένα, την 2α Νοεμβρίου θα διεξαχθεί από τo ΙnfoΚids.gr ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα.
  • Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχει οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο, άνω των 18 ετών, πλην των ιδιοκτητών και των εργαζομένων στο InfoKids.gr καθώς και οι σύζυγοι και συγγενείς τους Α’ βαθμού, αποστέλλοντας τη συμμετοχή του μέσω της αντίστοιχης φόρμας συμμετοχής.
  • Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν τα πλήρη και ακριβή τους στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο, e-mail).
  • Κάθε διαγωνιζόμενος συμμετέχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό. Περισσότερες υποβολές συμμετοχής με το ίδιο όνομα ή/και το ίδιο e-mail δε θα ληφθούν υπόψη.
  • Για την παραλαβή των δώρων, οι νικητές θα ενημερωθούν από τη σελίδα του διαγωνισμού κατά τη λήξη και με αποστολή e-mail. Προϋπόθεση για την παραλαβή του δώρου είναι η ταυτοποίηση των στοιχείων του νικητή και η αναφορά του ότι έχει συμμετάσχει και κερδίσει στο διαγωνισμό του InfoKids.gr.
  • Η παραλαβή του δώρου θα γίνεται με την προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας.
  • Ρητώς αναφέρεται ότι τα δώρα του διαγωνισμού δεν ανταλλάσσονται με χρήματα ή με άλλα αντικείμενα ίσης αξίας. Το InfoKids.gr διατηρεί το δικαίωμα να διαφοροποιήσει τους όρους της παρούσας προκήρυξης, ενημερώνοντας εγκαίρως το κοινό.
  • Σας ενημερώνουμε ότι όσοι λαμβάνετε μέρος στον διαγωνισμό αυτόματα συμφωνείτε στην παραχώρηση των προσωπικών σας δεδομένων (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΕ αριθμός 679/2016, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσει για μελλοντικές αποστολές newsletter για ενημέρωση (αρθογραφία) καθώς και διαγωνισμούς. Η IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ δεν θα δώσει ποτέ τα προσωπικά σας δεδομένα σε τρίτους εντός και εκτός ΕΕ (ακόμα και πελάτες της), η χρήση τους θα γίνεται πάντα και μόνο με διαχειριστή την IOVELΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (infokids.gr) Σας δίνεται πάντα η δυνατότητα να διαγράψετε τα στοιχεία σας από την λίστα συνδρομητών και να μην ενοχληθείται ξανά. Ανα πάσα στιγμή μπορείτε να λάβετε αντίγραφο των δεδομένων σας. Εαν δεχθείτε θα στοιχεία σας θα είναι προστατευμένα στην IOVEL ΤΕΧΝΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ (Infokids.gr ) για τα επόμενα 5 έτη εκτός και αν αποφασίσετε την διαγραφή των στοιχείων σας!
  • Σε περίπτωση που είστε νικητής του διαγωνισμού συμφωνείτε να δοθούν τα προσωπικά σας δεδομένα (Ονοματεπώνυμο, email και τηλέφωνο) ώστε να γίνει η απαραίτητη επικοινωνία για την παραλαβή του δώρου.
O Διαγωνισμός έληξε. Κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ των συμμετοχών της περιόδου του διαγωνισμού μέσω της ειδικής εφαρμογής Random Number Generator (www.random.org), η οποία εξασφαλίζει το τυχαίο της επιλογής και την αδυναμία παρέμβασης του ανθρώπινου παράγοντα. Τυχερός νικητής είναι:

Νίκος Παυλίδης

Αν δεν είστε ήδη φίλοι κάντε κλικ στο κουμπί Like που βρίσκεται ακριβώς από κάτω και λάβετε μέρος στην κλήρωση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.