ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες από τρία βρεφικά προϊόντα για εγκύους – Ο κίνδυνος για το έμβρυο

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες από τρία βρεφικά προϊόντα για εγκύους - Ο κίνδυνος για το έμβρυο

Στην ανάκληση παρτίδων από τρία βρεφικά προϊόντα προχωρά ο ΕΟΦ, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι για την ανάπτυξη του εμβρύου σε μια έγκυο.

Ο ΕΟΦ σημειώνει στις ανακοινώσεις του ότι η απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση, στην οποία έχουν προβεί οι κατασκευάστριες εταιρείες.

Για το Oil for Embryo Culture, ο λόγος της προληπτικής ανάκλησης είναι πως ανιχνεύθηκε τοξικότητα του λαδιού της καλλιέργειας που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ανάπτυξη του εμβρύου και ανεπαρκή ανάπτυξη βλαστοκύστης ή μη μεταβιβάσιμη βλαστοκύστη με αποτέλεσμα την αδυναμία διενέργειας της διαδικασίας με το εξασθενημένο έμβρυο.

Για τα SOFT DENUDATION TIPS και FOLLICLE PUNCTURE SYSTEMS, η ανάκληση γίνεται γιατί, κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης του κινδύνου, η ασφάλεια των προϊόντων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αποδεδειγμένα, ιδίως όσον αφορά την εμβρυοτοξικότητα.

Οι παρτίδες των τριών προϊόντων που ανακαλεί ο ΕΟΦ είναι:

Η ανακοίνωση του ΕΟΦ για το Oil for Embryo Culture:
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την ανάκληση παρτίδων των ιατροτεχνολογικών προϊόντων του παρακάτω πίνακα μετά από ενημέρωση της κατασκευάστριας εταιρείας FUJIFILM Irvine Scientific Inc, καθώς ανιχνεύθηκε τοξικότητα του λαδιού της καλλιέργειας που μπορεί να προκαλέσει βλάβη στην ανάπτυξη του εμβρύου και ανεπαρκή ανάπτυξη βλαστοκύστης ή μη μεταβιβάσιμη βλαστοκύστη με αποτέλεσμα στην αδυναμία διενέργειας της διαδικασίας με το εξασθενημένο έμβρυο».

Η ανακοίνωση για τα SOFT DENUDATION TIPS και FOLLICLE PUNCTURE SYSTEMS
«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ την ανάκληση των παρτίδων του παραπάνω πίνακα των ιατροτεχνολογικών προϊόντων Κατηγορίας MDD Class IIa, SOFT DENUDATION TIPS + FOLLICLE PUNCTURE SYSTEMS λόγω του ότι κατά την διάρκεια της αξιολόγησης του κινδύνου, η ασφάλεια των προϊόντων δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί αποδεδειγμένα, ιδίως όσον αφορά την εμβρυοτοξικότητα.

Η παρούσα απόφαση εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική ανάκληση στην οποία έχει προβεί η κατασκευάστρια εταιρεία. Οι αποδέκτες οφείλουν να ακολουθήσουν τα όσα ορίζει στην ενημέρωσή του ο κατασκευαστής για την απόσυρση και τύχη των εν λόγω προϊόντων».

Διαβάστε επίσης

«Το μαγαζάκι της κυρίας Καθαρούλας»: Το παραμύθι που έρχεται στα σχολεία για να μυήσει τους μαθητές στην ανακύκλωση

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή για να γιορτάσουν το καρναβάλι οι μαθητές – Η απόφαση που θα συζητηθεί