Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Επεισόδια και ένταση στην πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Επεισόδια και ένταση στην πορεία των εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Παρασκευής (11/1) στο Σύνταγμα, στην πορεία των εκπαιδευτικών ενάντια στο νέο σύστημα διορισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Στην πανελλαδική συγκέντρωση εκπαιδευτικών για το νέο σύστημα διορισμών οι αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί προχώρησαν στη συμβολική κατάληψη της πρυτανείας, ενώ στο πλευρό τους βρίσκονταν μαθητές και φοιτητές. Βασικά αιτήματα τους είναι οι 30.000 μόνιμοι διορισμοί και η κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου.

Τα μέλη της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, απαιτούν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ενώ περίπου στις 14.30 σημειώθηκε ένταση έξω από τη Βουλή, με άνδρες των ΜΑΤ να απωθούν τους εκπαιδευτικούς, κάνοντας χρήση χημικών. Ένας από τους διαδηλωτές, μάλιστα, ανέβηκε πάνω στην κλούβα των ΜΑΤ, ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Οι εκπαιδευτικοί μετά τη Βουλή και την περιοχή του Συντάγματος κατευθύνονταν προς το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την Αστυνομία είναι περίπου 4.000, ενώ πριν από λίγο καποιοι εκπαιδευτικοι παρουσίασαν ένα δρωμενο σατιρίζοντας τον υπουργό Παιδείας: Ένας από αυτούς σε ρόλο Γαβρόγλου «έδιωχνε» τους αναπληρωτές από κοντά του.   

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται, καθώς- σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν έως τώρα για το νέο σύστημα διορισμών- προκύπτει ότι το 50% της μοριοδότησης θα είναι το πτυχίο τους και η προϋπηρεσία και το άλλο 50% η κατοχή ακαδημαϊκών τίτλων (διδακτορικό, μεταπτυχιακό, ειδικά σεμινάρια κ.α.).

Δάσκαλοι και καθηγητές διαμηνύουν ότι το εν λόγω σύστημα διορισμών που προωθεί το υπουργείο Παιδείας υποβαθμίζει το πτυχίο τους και παράλληλα τους «αναγκάζει σε περαιτέρω τίτλους σπουδών και κατά συνέπεια σε επιπλέον έξοδα». 

Δείτε παρακάτω video και φωτογραφίες από την διαδήλωση


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.