Αρχική Infokids Αποδράσεις Ποιο ελληνικό νησί αναδείχθηκε ο καλύτερος προορισμός για οικογενειακές διακοπές;

Ποιο ελληνικό νησί αναδείχθηκε ο καλύτερος προορισμός για οικογενειακές διακοπές;

Η Κρήτη αναδείχθηκε ο καλύτερος προορισμός για οικογενειακές διακοπές  το 2019 στη λίστα που δημοσίευσε το μεγάλο βρετανικό τουριστικό γραφειο On The Beach. Στο Family Beach Index που συνέταξε η βρετανική εταιρεία, η Κρήτη βρέθηκε πρώτη μαζί με 10 ακόμα φιλικούς για τις οικογένειες τουριστικούς προορισμούς.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις των καταλυμάτων, οι φυσικές ομορφιές του νησιού, οι ρηχές αμμουδερές και εύκολες στην πρόσβαση παραλίες, τα θεματικά πάρκα, το γεγονός ότι η μέση θερμοκρασία στην Κρήτη είναι 24 βαθμοί Κελσίου από το Μάϊο έως τον Οκτώβριο και οι αμέτρητες δραστηριότητες που προσφέρονται κάνουν τις διακοπές στην Κρήτη αξέχαστες και συντελούν ώστε να χαρακτηριστεί ιδανικός προορισμός για οικογενειακές διακοπές.

Τα κριτήρια της έρευνας

Τα κριτήρια βάσει των οποίων συντάχθηκε η λίστα των 50 συνολικά προορισμών ήταν η θερμοκρασία του αέρα, η θερμοκρασία της θάλασσας, ο αριθμός των αξιοθέατων που ταιριάζουν σε οικογένειες, η διάρκεια της πτήσης από τη Μεγάλη Βρετανία και το μέσο κόστος διακοπών για μια τετραμελή οικογένεια.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε η περιοχή Κόστα Μπλάνκα στην Ισπανία καθώς βρίσκεται πιο κοντά στη Μεγάλη Βρετανία ενώ έχει και ζεστές θάλασσες και υψηλές θερμοκρασίες.

Τρίτη στη λίστα η Κύπρος εξαιτίας του χαμηλού κόστους που απαιτείται για τις διακοπές μιας οικογένειας καθώς και για το γεγονός ότι η μέση θερμοκρασία της θάλασσας είναι 24.5C  και του αέρα 23.5C.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι περιοχές Κόστα Μπράβα και Κόστα Ντοράδα στην Ισπανία, η Μαγιόρκα, η Μάλτα, η Κέρκυρα, η Σαρδηνία και η Κόστα ντε λα Λούζ (Ισπανία).

Μπορείτε να δείτε την σχετική λίστα εδώ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.