Επιστροφή στο σχολείο: Τι πρέπει να βάλουμε καλά στο κεφαλάκι του παιδιού μας;

Τα κρούσματα ψειρών έχουν ήδη ξεκινήσει για φέτος στην Ευρώπη, που τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και έναν μήνα, και μάλιστα χειρότερα από κάθε άλλη φορά. Στη Μ. Βρετανία, συγκεκριμένα, οι δερματολόγοι προειδοποιούν ήδη τους γονείς μαθητών Δημοτικού, για ένα νέο είδος ψείρας, γνωστή ως super head lice, η οποία φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στα παραδοσιακά παρασιτοκτόνα, και συμβουλεύουν να λάβουν τα μέτρα τους, πριν φτάσει να «κολλήσει» το παιδί.

Πώς θα λάβουμε τα μέτρα μας για να κρατήσουμε μακριά τις ψείρες

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε για να προφυλάξετε τα παιδιά σας, αλλά και όλη την οικογένεια από τις ψείρες, είναι να επιλέξετε και να εφαρμόζετε καθημερινά ένα φυσικό προϊόν προστασίας. Το Hedrin Protect&Go είναι το ιδανικό σπρέι conditioner με βάση το νερό, το οποίο εφαρμόζεται είτε σε βρεγμένα είτε σε στεγνά μαλλιά μετά το λούσιμο. Έχει υπέροχο άρωμα μάνγκο-πορτοκάλι, ενώ δρα και σαν conditioner ξεμπερδεύοντας τα πιο μακριά μαλλάκια.

Είναι, λοιπόν, πανεύκολο στη χρήση και αν το εφαρμόζετε από τώρα έως και το τέλος της σχολικής χρονιάς, δεν έχετε κανέναν λόγο να ανησυχείτε για τις ψείρες.

Πώς θα ελέγξουμε το κεφάλι του παιδιού για ψείρες

Καλό, βέβαια, είναι πού και πού να ελέγχουμε το κεφαλάκι του παιδιού είτε για ψείρες είτε για αυγά, γιατί μπορεί να βρίσκονται εκεί ακόμα κι αν δεν υπάρχει φαγούρα. Πώς θα το κάνουμε αυτό;

Με τη χρήση χτένας ειδικά σχεδιασμένης για αυτό τον σκοπό, ιδανικά σε λευκό χρώμα για εύκολη ορατότητα και με απόσταση δοντιών όχι μεγαλύτερη των 0.3 χιλιοστών προκειμένου να παγιδευτούν οι ψείρες.

Κι αν διαπιστώσουμε, ότι το παιδί μας κόλλησε ψείρες;

Μη χάσετε χρόνο και προτιμήστε ένα καλής ποιότητας αντιφθειρικό που να δρα γρήγορα και αποτελεσματικά, με φυσικό και όχι χημικό τρόπο. Η Hedrin μας παρέχει τρεις εξαιρετικές εναλλακτικές:

Την κλασική lotion Hedrin Solution, κατάλληλη από 6 μηνών, η οποία δρα μόλις σε 1 ώρα από τη στιγμή της εφαρμογής προσφέροντας ανακούφιση στο παιδί μας.

Το τζελ Hedrin Plus, με την ισχυρότερη σύνθεση, που δρα μέσα σε 15 λεπτά, αφού περιέχει μία ειδική ουσία, η οποία επιτρέπει την διείσδυση του τζελ στο αυγό της ψείρας.

Και το Hedrin Treat & Go, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στο κεφαλάκι του παιδιού και αυτό έπειτα να βγει και να παίξει χωρίς κανέναν περιορισμό από την εικόνα των μαλλιών του. Η ιδιαιτερότητά του είναι, ότι καθώς έχει τη μορφή αφρού, μόλις στεγνώσει παραμένει στα μαλλιά των παιδιών χωρίς να αφήνει ίχνος λιπαρότητας.

Επαναλαμβάνοντας την εφαρμογή των παραπάνω προϊόντων, έπειτα από μία εβδομάδα θα έχετε ξεμπερδέψει οριστικά με τις ψείρες!