Επιχείρηση γιογιό: Πώς να μάθετε το παιδάκι σας να αποχωριστεί την πάνα

Η αλλαγή πάνας στα μωρά σε κάθε εποχή, ίσως τα κουράζει όσο μεγαλώνουν. Και σε αυτό το σημείο, πολλοί γονείς αρχίζουν να προβληματίζονται για τη μετάβαση των παιδιών από τις πάνες στο γιογιό.

Το να ξεκινήσει ένα παιδί αυτή τη διαδικασία της μετάβασης μπορεί να είναι δύσκολη και προτού τελικά τα καταφέρουν μόνα τους, θα χρειαστεί πολλές φορές να καθαρίσετε…

Η στιγμή που θα αποφασίσετε να βάλετε το παιδάκι σας στο γιογιό απαιτεί τρομερή υπομονή. Εάν έχετε την προσδοκία, ότι θα το μάθε σε λίγες ώρες, μάλλον ξανασκεφτείτε το. Χρειάζεται πολύς χρόνος.

Τα νήπια είναι ίσως τα πιο περίπλοκα ανθρώπινα όντα. Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει επακριβώς τις ανάγκες τους ή να επικοινωνήσει μαζί τους. Τα περισσότερα παιδιά σε αυτό το στάδιο είναι πολύ ζωηρά και παιχνιδιάρικα και το να προσπαθήσετε να τα εκπαιδεύσετε να χρησιμοποιούν το γιογιό θα είναι μία δύσκολη αποστολή.

Σε αυτήν την ηλικία, οι περισσότεροι γονείς ανακαλύπτουν το μυστικό της σχέσης «δούναι και λαβείν». Δεν αποτελεί έκπληξη να ακούσετε ένα παιδί δύο ή τριών ετών να ζητά να του τάξετε κάτι από πριν ως επιβράβευση, προκειμένου να κάνει αυτό που θέλετε. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να «χτίσετε» μία τέτοια σχέση για την ομαλή μετάβαση από την πάνα στο γιογιό

Ιδού μερικά πράγματα που μπορεί να δελεάσουν το παιδάκι σας:

  • Συμφωνήστε σε ένα σύστημα επιβράβευσης με το παιδί. Με το να του τάξετε, για παράδειγμα, το αγαπημένο του γλυκό ή σνακ μπορεί να λειτουργήσει μαγικά
  • Κάντε την εκπαίδευση με το γιογιό διασκεδαστική. Μπορείτε να το αφήνετε να παίζει με ένα παιχνίδι σε tablet ή το κινητό σας τηλέφωνο κάθε φορά που το βάζετε στο γιογιό.
  • Βάλτε του να ακούει την αγαπημένη του μουσική, όταν κάνετε την εκπαίδευσή του, ώστε να γίνει πιο εύκολη.
  • Διαβάστε του εκείνη τη στιγμή την αγαπημένη του ιστορία. Είναι κι αυτός ένας δελεαστικός τρόπος για αυτήν τη διαδικασία.
  • Τα παιδιά λατρεύουν να τα επαινούν, όταν κάνουν κάτι καλό. Όταν ολοκληρώσουν με επιτυχία αυτήν την μετάβαση από την πάνα στο γιογιό την πρώτη φορά είναι σημαντικό για τους γονείς να τα επαινέσουν. Αυτό θα τους δώσει επιπλέον κίνητρο για τις επόμενες.
  • Προσφέρετέ τους ιδιωτικότητα, ακόμη κι αν τα παρακολουθείτε διακριτικά. Τα περισσότερα παιδιά αντιγράφουν αυτά που κάνουν οι γονείς και πολλές φορές συμπεριφέρονται σαν μικροί ενήλικες. Αποδίδοντάς τους τον ίδιο σεβασμό σε μία τέτοια στιγμή, όπως θα κάνατε σε έναν ενήλικο, θα κάνει πιο εύκολη την εκπαίδευση του παιδιού στο γιογιό.
Σε ποια ηλικία να ξεκινήσετε το γιογιό

Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία των 2 ετών μπορούν να περπατήσουν πιο άνετα και σε αυτήν την ηλικία είναι περισσότερο δραστήρια. Συνήθως, αυτό το στάδιο συνοδεύεται και από μία επιθυμία του παιδιού για ανεξαρτησία. Θέλουν να εξερευνήσουν το περιβάλλον τους με ελευθερία, το σώμα τους χρειάζεται ενέργεια και άρα θα διαπιστώσετε ότι βελτιώνεται η διατροφή του. Όσο περισσότερο τρώει και πίνει το παιδί, τόσο περισσότερο θέλει να «ανακουφιστεί». Και κατά συνέπεια, η αλλαγή της πάνας γίνεται ακόμη συχνότερη. Πέρα από την ακριβή διαδικασία της αγοράς πάμπερς κάθε τρεις και λίγο, η μεγαλύτερη συχνότητα στις αλλαγές γίνεται εξαντλητική για πολλούς γονείς.

Πώς να το εκπαιδεύσετε

Υπάρχουν πολλές μέθοδοι εκπαίδευσης και είναι κάπως δύσκολο να επισημάνει κανείς τις καλύτερες από αυτές. Οι περισσότερες, συνήθως, εξαρτώνται από την προθυμία και το απόθεμα υπομονής των γονέων.

Δείτε τις πιο συχνές:

Η μέθοδος του προγραμματισμού

Αυτόν τον τύπο εκπαίδευσης χρησιμοποιούν οι περισσότεροι γονείς, που είναι καλοί στο να ακολουθούν ένα πρόγραμμα. Αν είστε ένας τέτοιος γονέας, τότε μπορείτε να προγραμματίσετε μία εκπαίδευση γιογιό στα μεσοδιαστήματα των δύο ωρών, οπότε και το παιδί μπορεί να πάει σε αυτό για την ανάγκη του. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για παιδιά από 20 μηνών.

Το βασικό πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι υιοθετείται πολύ εύκολα και δεν χρειάζεται δραστικές αλλαγές. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι μέχρι να συνηθίσουν, τις πρώτες λίγες εβδομάδες τα κάνουν όλα χάλια, καθώς δεν μπορούν να μεταφράσουν εύκολα τα σήματα που τους στέλνει το σώμα τους. .

Η μέθοδος των τριών ημερών

Είναι μία από τις πιο συχνές μεθόδους. Προτιμάται κυρίως από γονείς που θέλουν τα παιδιά τους αυτή η μετάβαση από την πάνα στο γιογιό να γίνει μέσα σε λίγες ημέρες, και ιδανικά τρεις. Ενώ τα εκπαιδεύουν οι γονείς, έχουν τα παιδάκια τους χωρίς πάνα και τους επιτρέπει να ενημερώνουν πότε θέλουν να κάνουν τσίσα ή κακάκια.  Αυτή θεωρείται μία μεθόδους με την περισσότερη ανακατωσούρα.

Το βασικότερο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι όντως το παιδάκι σας μέσα σε τρεις ημέρες θα καταφέρει να χρησιμοποιεί το γιογιό. Το μειονέκτημα είναι ότι η διαδικασία θα σας βάλει σε πολύ κόπο, λόγω της ακαταστασίας και ίσως χρειαστεί ο οικογενειακός προγραμματισμός χρειάζεται να διακοπεί για να εστιαστείτε σε αυτήν την διαδικασία.

Να θυμάστε πάντα να είστε υπομονετικοί και με κατανόσηση!

Πηγή: babygaga.com