Εριέττα Κούρκουλου: Η φωτογραφία λίγο πριν από την ώρα του τοκετού της στο σπίτι

Η Εριέττα Κούρκουλου στις 21 Μαρτίου έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδάκι και μαζί με το σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Η 28χρονη κοπέλα βιώνει μία από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής της και οι αναρτήσεις στο Instagram το φανερώνουν καθημερινά.

Η πιο πρόσφατη ανάρτησή της τη δείχνει λίγο πριν φέρει στον κόσμο το παιδί της, στη διάρκεια του τοκετού στο σπίτι της.

Διακρίνεται να αγκαλιάζει τον σύζυγό της, ενώ περιμένει τον γιο της. Το κείμενο που τη συνοδεύει αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα προς όλες τις γυναίκες που ετοιμάζονται να γεννήσουν.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Στην Ελλάδα, ελάχιστοι άνθρωποι δίνουν βάση στην εμπειρία της γέννας. Εγώ, από την αρχή της εγκυμοσύνης μου, άρχισα να ψάχνομαι. Θεωρούσα πάντα, ότι από την στιγμή που προετοιμαζόμαστε για τα περισσότερα σημαντικά γεγονότα της ζωής μας, όπως ο γάμος ή η βάπτιση, ήταν τρελό να μην προετοιμαζόμαστε για την ημέρα που θα μας αλλάξει την ζωή για πάντα.

Ψάχνοντας, ανακάλυψα την @katerinageorgakoula, ιδρύτρια του κέντρου και αυτή η ανακάλυψη, με οδήγησε – ή καλύτερα – μας οδήγησε στην γέννα των ονείρων μας και την ομορφότερη ημέρα όλης μας της ζωής. Η κάθε γυναίκα φαντάζεται αλλιώς την γέννα της, οπότε δεν θα σταθώ σε αυτό. Θα σταθώ όμως στο σημαντικότερο κομμάτι αυτής μου της διαδρομής, που είναι κοινό για όλες μας… την ενημέρωση. Από όλα αυτά που μου προσέφερε η Κατερίνα, το βασικότερο ήταν αυτό.

Μπήκα στο μαιευτήριο, πλήρως ενημερωμένη για τα δικαιώματα και τις επιλογές που είχα.

Μέσα σε αυτές, ήταν το να μην με κόψουν χωρίς να υπάρχει λόγος, να μην μου χορηγήσουν επισκληρίδειο χωρίς να το ζητήσω, να μην με αναγκάσουν να γεννήσω ξαπλωμένη και να μην πάρουν το παιδί μου από κοντά μου μετά την γέννα, εκτός αν υπήρχε ένδειξη προβλήματος.

Τελικά, όπως ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις, η γέννα μου δεν ήταν όπως ακριβώς την είχα σχεδιάσει… ήταν όμως ό,τι πιο τέλειο έχω βιώσει.

Πέρασα τις πρώτες 8 ώρες αφού έσπασαν τα νερά στο σπίτι μας με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, έκανα περιπατητική επισκληρίδειο φτάνοντας στο νοσοκομείο για να μπορώ να κινούμαι κατά την διάρκεια του τοκετού μου, δεν γέννησα ξαπλωμένη (κάτι εντελώς αφύσικο για κάθε γυναίκα), δεν με έκοψαν ποτέ, δεν χρειάστηκα ράμματα και δεν πήραν το παιδί μου στιγμή από κοντά μου.

Εκεί που θέλω να καταλήξω, είναι ότι όλες οι μελλοντικές μανούλες, όπως και να φαντάζονται τον τοκετό τους, ακόμα και με καισαρική, θα πρέπει να ενημερώνονται για τα δικαιώματα και τις επιλογές τους!

Η ημέρα γέννησης ενός παιδιού, είναι παράλληλα η ημέρα της γέννησης μιας μητέρας και είναι σημαντικό η μητέρα αυτή να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και να έχει τον απόλυτο έλεγχο της γέννας της».

Διαβάστε επίσης:

Εριέττα Κούρκουλου: Η τρυφερή φωτογραφία με τον νεογέννητο γιο της ενώ τον θηλάζει (εικόνα)

Ένα παιδάκι κέρδισε μία δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στη δωρεά μυελού των οστών

Το πρώτο μπανάκι των διδύμων, που έχουν την αίσθηση ότι βρίσκονται ακόμη στην κοιλιά της μαμάς (Βίντεο)