“Έρχονται” καταθέσεις νέων μαρτύρων αλλά και υπόπτου για τους θανάτους Μαλένας – Ίριδας

Μια λίστα με τα ονόματα 60 προσώπων, που θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, μεταξύ των οποίων είναι αυτά των γονέων αλλά και της θείας των άτυχων παιδιών Δήμητρας Πισπιρίγκου, έχουν έτοιμη οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Ξεκινά ο κύκλος καταθέσεων για Μαλένα και Ίριδα

Αυτό που περιμένουν για να ξεκινήσουν οι καταθέσεις, όπως έπραξαν και στη δολοφονία της Τζωρτζίνας, είναι τα επίσημα αποτελέσματα των βιολογικών εργαστηρίων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και τη νέα, συνολική επαναξιολόγηση όλων των ιατροδικαστικών δεδομένων από τους ιατροδικαστές Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογρηά, που πλέον έχει ζητηθεί από την Εισαγγελία.

Οι μάρτυρες αυτοί βρίσκονται στους κύκλους των προσώπων που ενεπλάκησαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο, χρονικά και τοπικά, στους θανάτους των παιδιών, που σημειώθηκαν στις 13 Απριλίου 2019 (της 3,5 ετών Μαλένας) και στις 21 Μαρτίου 2021 (της μόλις έξι μηνών Ίριδας).

Κλήσεις με την ιδιότητα “μάρτυρα” και “υπόπτου” στην έρευνα για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας

Όπως σημειώνουν εμπλεκόμενοι στις έρευνες στο NantiaReport.gr στο ενδεχόμενο που προκύψουν ενδείξεις και προσδιοριστούν απο καταθέσεις πρόσωπα τα οποία έχουν εμπλοκή στους χρόνους και τους χώρους θανάτων των δύο κοριτσιών, ενδέχεται να κληθούν ως “ύποπτοι” στις Δικαστικές Αρχές οι μάρτυρες. «Με τις εξηγήσεις που θα παραθέτουν ενώπιων των Δικαστικών Λειτουργών, θα αποφασιστεί και η ποινική τους μεταχείριση» σημειώνουν εμφατικά, στο πλαίσιο της έρευνας για το θάνατο της Ιριδας η οποία κατέληξε στην κούνια της οικογενειακής οικίας με την παρουσία των δύο αδελφών Πισπιρίγκου, σε προγενέστερο χρόνο από το θάνατο της Τζωρτζίνας, πριν μεταφερθεί στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και καταλήξει στη συνέχεια νοσηλείας της στο Παιδιατρικό “Αγλαΐα Κυριακού”, και ενδέχεται να εισφέρουν στην έρευνα.

O ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ “ΚΛΕΙΔΙ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επαναλαμβάνει σταθερά τις τελευταίες μέρες, πως έχουν προκύψει ατράνταχτα στοιχεία, που δείχνουν ότι τα δύο κορίτσια δολοφονήθηκαν.

Εκείνη τη νύχτα στο σπίτι της οικογένειας εκτός από την 33χρονη μητέρα βρισκόταν η αδερφή της, αλλά και η Τζωρτζίνα. Η μικρή Ίριδα δείχνει ευδιάθετη και ζωηρή. Τίποτα δεν προμηνύει αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει… Ο θάνατος της έγινε γνωστός την επόμενη μέρα. Όπως κατέθεσε τόσο η μητέρα όσο και η αδερφή της, το βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια που κοιμόταν δίπλα από το αιματοβαμμένο πανάκι που κρατούσε για να κοιμηθεί. Ο θάνατός της αποδόθηκε τότε στην εξαιρετικά σπάνια αγενεσία φλεβόκομβου και η υπόθεση έκλεισε.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων επισημαίνει ότι οι πραγματικές συνθήκες που οδήγησαν το βρέφος στο θάνατο συσκοτίστηκαν, μέσα από αλλεπάλληλα λάθη και κραυγαλέες παραλείψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αστυνομικοί πήγαν να τραβήξουν φωτογραφίες από το δωμάτιο της μικρής, δύο μέρες μετά.

“ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΝΑΚΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ;”

Το εύρημα που βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, είναι το πανάκι με αίμα που είχε βρεθεί στην κούνια του βρέφους και κάνει πολλούς ειδικούς να πιστεύουν ότι μπορεί να εισήλθε βίαια στο στόμα του παιδιού.

Την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, σχετικά με το θρίλερ της Πάτρας, υπερτονίζει ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Έχουμε μια σειρά ευρημάτων. Προφανώς υπάρχουν και κάτι σπάνιο, παθολογικό κ.λπ. Πρέπει να γίνει μια επαναξιολόγηση και να δούμε τα λοιπά ευρήματα. Την ανοξυγοναιμία εγκεφάλου την προκάλεσε η αγενεσία φλεβοκόμβου; Αυτό είναι ένα κρίσιμο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί. Εξ όσων γνωρίζω, αυτή η πάθηση δεν μπορεί να φτάσει στην έλλειψη οξυγόνου στον εγκέφαλο“, είπε αρχικά ο κ. Λέων.

Στο εσωτερικό του στόματος του βρέφους εντοπίστηκε μια μικρή πληγή. Παράλληλα έχουμε και ένα πανάκι, που αρχικά ήταν πειστήριο. Η ίδια η μητέρα, αλλά και η θεία, είπαν ξεκάθαρα ότι αυτό το πανάκι είχε αίμα. Το αίμα από πού προέρχεται; Αιμορραγούσε από κάπου το παιδί; Κι αν αιμορραγούσε από το στόμα, πώς βρέθηκε το πανάκι στο στόμα του παιδιού;” αναρωτήθηκε ο Γρηγόρης Λέων.

Είναι πιθανό λόγω του πνευμονικού οιδήματος, οι πνεύμονες να εκκρίνουν αιματηρό υγρό. Ωστόσο, αυτό το υγρό θα πρέπει να βγει από τον οργανισμό μέσω της μύτης ή του στόματος. Και εδώ έρχεται πάλι το ερώτημα: πώς βρέθηκε το αίμα μόνο πάνω στο πανάκι;”, κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΤΗΣ ΡΟΥΛΑΣ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, λαμβάνεται ένορκη κατάθεση από την αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα. Είναι ο άνθρωπος που λίγες ώρες νωρίτερα είχε βρει χωρίς τις αισθήσεις της, μέσα στην κούνια την Ιριδα.

Η Δήμητρα Πισπιρίγκου αναφερόμενη στο συμβάν είχε δηλώσει:

«Πιάνω το παιδί και ήταν παγωμένη, δεν έβλεπα να ανασαίνει και κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Ανάβω το φως και βλέπω μελανά τα χείλια της. Ηταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Αφήσαμε το παιδί κάτω και ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ και πήραμε και το ΕΚΑΒ…».

ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ

Ένα μεγάλο ερωτηματικό ανακύπτει και για την ακριβή ώρα θανάτου της μικρής Ιριδας, η οποία κατέληξε μέσα στο σπίτι της. Σε αρχικές δηλώσεις της η θεία του κοριτσιού, Δήμητρα, η οποία και φέρεται να την εντόπισε, ανέφερε ότι τη βρήκε νεκρή στις 10.30 το πρωί. Το γεγονός αυτό διαψεύδεται από την κλήση στο ΕΚΑΒ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 11.37! Η θεία την επομένη της αποκάλυψης δήλωσε πως ίσως να έκανε λάθος. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν από τη στιγμή που ξύπνησαν και οι δύο αδελφές στις 10.30 να πήγαν να δουν τι κάνει το κορίτσι τους (η μπέμπα) στις 11.30!

Τελευταίος θα καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης

Στο πλαίσιο των ανακρίσεων από τις Δικαστικές Αρχές της Αθήνας και της Πάτρας, τελευταίος ως προς το χρόνο κλήτευσης, αναμένεται να καταθέσει ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος απουσίαζε ωστόσο από την οικογενειακή εστία όταν παρουσιάστηκαν οι επιπλοκές και οι θάνατοι των τριών κοριτσιών τους.

Διαβάστε επίσης:

“Δεν γνώριζα πόσο θα με βοηθούσαν τα τεστ ωορρηξίας”: Η αληθινή ιστορία της Ελένης

Πόσο θα κοστίσει το πασχαλινό τραπέζι για μία τετραμελή οικογένεια

Θρήνος στο 2ο ΕΠΑΛ Λαμίας – “Έφυγε” από τη ζωή ο διευθυντής του σχολείου