“Εσύ Γέμισες Ένα Κουβαδάκι Σήμερα;”: Ένα υπέροχο παραμύθι για τα συναισθήματα που κάθε παιδί αξίζει να παρακολουθήσει

“Όλη μέρα, κάθε μέρα, όλοι, σε ολόκληρο τον κόσμο τριγυρνούν κουβαλώντας ένα αόρατο κουβαδάκι. Δεν το βλέπεις, αλλά υπάρχει. Κι εσύ έχεις κουβαδάκι. Κάθε μέλος της οικογένειας σου έχει ένα κουβαδάκι…”

To υπέροχο παιδικό παραμύθι «Εσύ Γέμισες Ένα Κουβαδάκι Σήμερα; Οδηγός καθημερινής ευτυχίας για παιδιά», της Κάρολ Μακλάουντ, ανακαλύψαμε στο κανάλι “Ναι Μπορώ” (*) στο YouTube, μεταφρασμένο στα ελληνικά και με υπότιτλους, για να μπορούν να το παρακολουθήσουν άνετα όλα τα παιδιά, με υπέροχη εικονογράφηση και πολύ σημαντικά μηνύματα.

Το παραμύθι μιλά για το κουβαδάκι που όλοι έχουμε μέσα μας και για το τι χρειάζεται ώστε αυτό να γεμίσει. Δίνει, λοιπόν, στα παιδιά πολύτιμα μαθήματα για το τι έχουμε ανάγκη ώστε να είμαστε πραγματικά χαρούμενοι, ενώ τα μαθαίνει την αξία της προσφοράς, του μοιράσματος και τους νοιαξίματος.

Αξίζει να το παρακολουθήσετε μαζί με τα παιδιά σας:

(*) Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βρήκαμε, “το κανάλι ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ είναι μια νέα, πρακτική φιλοσοφία ζωής. Ένα μάθημα αξιών που αφορά στην τέχνη της ζωής. Θα ξεκινάει από το νηπιαγωγείο και θα μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά. Το ΝΑΙ ΜΠΟΡΩ θα μαθαίνει στα παιδιά, αλλά και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, τις βασικές δεξιότητες και αξίες της ζωής, καθώς και τα εργαλεία για να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, να επιλέξουν αυτό που θέλουν, να την πάνε εκεί που επιθυμούν.”