Έτσι θα ανοίξουν τα σχολεία την 1η Ιουνίου – Οι επίσημες ανακοινώσεις

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ανακοινώνει το σχέδιο επαναλειτουργίας  των Δημοτικών, των Ειδικών Σχολείων, των Νηπιαγωγείων, των Παιδικών και των Βρεφικών Σταθμών την 1η Ιουνίου.

Παρακολουθήστε την κοινή συνέντευξη  Τύπου με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο όπου  θα δοθούν οδηγίες προς τις σχολικές μονάδες για τήρηση των κανόνων υγιεινής, μέγιστο αριθμό μαθητών ανά σχολική αίθουσα, αποστάσεις μεταξύ θρανίων καθώς και μέθοδοι αποφυγής συγχρωτισμού σε προαύλιους χώρους και αίθουσες.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, θα ανακοινώσει το πλαίσιο επαναλειτουργίας των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και για τις άδειες ειδικού σκοπού.

Δείτε live τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από την 1η Ιουνίου

Με ομόφωνη εισήγηση από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων τα σχολεία θα ανοίξουν την  1η Ιουνίου και  θα κλείσουν την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Έως 15 μαθητές στην τάξη για Δημοτικό και Νηπιαγωγείο

Οι τάξεις θα λειτουργούν με 15 μαθητές την φορά και το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά. Αν υπερβαίνουν τότε θα σπάνε σε δυο τμήματα. Η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική.

Δεν θα λειτουργήσουν τα Ολοήμερα Σχολεία

Κλειστά τα κυλικεία

Καθαρισμός σχολικών αιθουσών 2 φορές την ημέρα

Τι θα ισχύσει για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς

PIXABAY

Από 1η Ιουνίου ανοίγουν βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί με τους ίδιους ακριβώς όρους που ανοίγουν και τα σχολεία και θα είναι ανοιχτοί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Οι αίθουσες θα φιλοξενούν έως 15 παιδιά σε κάθε αίθουσα. Εάν ο αριθμός είναι μικρότερος των 15, τότε θα μπορούν να λειτουργούν σε καθημερινή βάση, σημείωσε.

Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την καθαριότητα των χώρων ενώ έχει γίνει ειδική μέριμνα και για έκτακτες προσλήψεις, εφόσον κριθεί αναγκαίο, ξεκαθάρισε ο υπουργός.