Αρχική Ρωτήστε τον ειδικό «Έχουμε ένα κοριτσάκι 4,5 ετών. Πώς πρέπει να διαχειριστούμε το διαζύγιο για να μην επηρεαστεί;»

«Έχουμε ένα κοριτσάκι 4,5 ετών. Πώς πρέπει να διαχειριστούμε το διαζύγιο για να μην επηρεαστεί;»

«Είμαι μια μητέρα 35 ετών και έχω ένα κοριτσάκι 4,5 ετών. Υπάρχουν προβλήματα στο γάμο μου και γι αυτό το λόγο αποφάσισα να χωρίσω. Πώς πρέπει να διαχειριστώ αυτή την κατάσταση μαζί με τον πατέρα του παιδιού; Πρέπει να φύγει από το σπίτι; Πρέπει να το πούμε στο παιδί; Τι πρέπει να κάνουμε για να μην επηρεαστεί το παιδί;»

Απαντά η Παρασκευή Μπριντάκη, Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος

Καλό θα ήταν να γίνει η ανακοίνωση του διαζυγίου με την παρουσία και των δύο γονιών, κατά προτίμηση σε οικείο χώρο που το παιδί να νιώθει ασφάλεια. Να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν ερωτήσεις του παιδιού σας, όπως «Γιατί χωρίζετε;», «Ο μπαμπάς πού θα μένει;», «Θα φύγω κι εγώ;», «Θα χάσω τους φίλους μου;», «Πού θα μένω;». Οι απαντήσεις σας να είναι σύμφωνα με την ηλικία και τη συναισθηματική ωριμότητα του παιδιού σας. Μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσετε με τη φράση: «Αποφασίσαμε να μην ζούμε μαζί επειδή μας αρέσουν διαφορετικά πράγματα. Δυσκολευόμασταν να επικοινωνήσουμε, είχαμε συχνά τσακωμούς, με αποτέλεσμα να μην είμαστε ευτυχισμένοι... Η αγάπη μας δεν αλλάζει για εσένα... Παραμένουμε γονείς, όπου θα σε φροντίζουμε το ίδιο». Είναι σημαντικό να καθησυχάσετε το παιδί ότι δεν ευθύνεται εκείνο για το χωρισμό σας.

Μπριντάκη Παρασκευή
Ψυχολόγος - Οικογενειακή Θεραπεύτρια - Παιδοψυχολόγος
Τηλ: 6936637612 / 211 4048794
www.greekpsychologist.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.