Εύκολη και υγιεινή συνταγή για πρωινό με βάφλες

Όταν ακούμε βάφλες ο νους μας πάει σε πολλές θερμίδες και περιττές ποσότητες ζάχαρης. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητο αφού όλες οι μαμάδες και μπαμπάδες γνωρίζουμε πλέον μικρά μυστικά για να κάνουμε τα αγαπημένα σνακ των παιδιών μας νόστιμα και παράλληλα υγιεινά. Γι’ αυτό το λόγο μοιραζόμαστε μαζί σας την παρακάτω συνταγή για πεντανόστιμες και παράλληλα υγιεινές βάφλες με αλεύρι ολικής άλεσης και χωρίς προσθήκη ζάχαρης.

Φυσικά για να τις παρασκευάσετε θα χρειαστείτε μια βαφλιέρα  από ένα κατάστημα αλλά αν δεν έχετε βαφλιέρα μην πτοείστε! Με την ίδια συνταγή μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα και υγιεινά pancakes στο τηγάνι σας.

Ας δούμε όμως τα υλικά που θα χρειαστούμε για 4-5 βάφλες:

2 αυγά
1-2 ώριμες μπανάνες
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4-5 σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
Μισή κούπα φρέσκο γάλα

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι αν δεν έχετε βανίλια μπορείτε να τις αρωματίσετε με ξύσμα από μισό πορτοκάλι. Επίσης τις μπανάνες τις προσθέτουμε για το άρωμα και τη γλυκύτητα αλλά αν δεν έχουμε μπανάνες μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι ή χαρουπάλευρο ή και τίποτα αφήνοντάς τες με ουδέτερη γεύση. Έτσι θα έχουμε μετά τη δυνατότητα να τις συνοδεύσουμε με γλυκά ή αλμυρά toppings!

Εκτέλεση

  1. Ανάψτε τη βαφλιέρα σας στο δυνατό γιατί θέλουμε να είναι καυτή όταν θα ρίξουμε το μείγμα.
  2. Χωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια και χτυπήστε τα ασπράδια μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ ρίξτε το ελαιόλαδο και τους κρόκους και χτυπήστε τα παρέα με το μίξερ μέχρι να “ασπρίσει” το μείγμα.
  3. Προσθέστε στο μπολ το εκχύλισμα βανίλιας και τις μπανάνες αφού πρώτα τις πολτοποιήσετε πατώντας τες καλά με ένα πηρούνι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το μίξερ. Προσθέστε το γάλα και ανακατέψτε καλά.
  4. Τελευταία προσθέστε τη μαρέγκα από τα ασπράδια σας ανακατεύοντας πολύ αργά με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω το μείγμα σας με μια σπάτουλα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν θέλουμε οι βάφλες μας να γίνουν αφράτες κρατώντας μέσα όλες τις φυσαλίδες που έκανε το ασπράδι!
  5. Όταν ομογενοποιηθεί χρησιμοποιήστε μια κουτάλα για να ρίξετε μια δόση στη βαφλιέρα σας (όσο περίπου η μεγάλη κουτάλα της σούπας). Αφήστε τη βάφλα να ψηθεί για περίπου πέντε λεπτά και σηκώστε το καπάκι να δείτε αν είναι έτοιμη. Αν είναι χρυσαφί στο χρώμα σημαίνει ότι έχει ψηθεί και μπορείτε να τη βγάλετε και να συνεχίσετε με την επόμενη.
  6. Τις έτοιμες βάφλες αφήστε τες μέχρι να σταματήσουν να αχνίζουν πάνω σε μια σχάρα προκειμένου να παραμείνουν τραγανές.

Αφού ψηθούν όλες προσθέστε τα αγαπημένα σας αλείματα όπως μέλι με κανέλα και κουάκερ, ταχίνι σοκολάτα, φυστικοβούτυρο με μαρμελάδα και ό,τι άλλο λαχταράτε και απολαύστε τες οικογενειακά με ένα ποτήρι ζεστό κακάο!

Διαβάστε επίσης:

Τα κρυφά σημάδια ότι το παιδί σου μπορεί να έχει διατροφική διαταραχή

Κύριε υπουργέ θα οδηγούσατε 150 χιλιόμετρα την ημέρα για να κάνετε μάθημα;