Ευλογιά των πιθήκων, ανεμοβλογιά και έρπης ζωστήρ: Πώς επηρεάζονται τα παιδιά

Ευλογιά των πιθήκων, ανεμοβλογιά και έρπης ζωστήρ: Πώς επηρεάζονται τα παιδιά

Η ευλογιά των πιθήκων είναι το θέμα που απασχολεί και ανησυχεί αυτή την στιγμή όλη την ανθρωπότητα.

Μετά την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, η σκέψη και μόνο ότι μπορεί να μας περιμένει κάτι ανόλογο με αυτόν τον ιό, της ευλογιάς των πιθήκων, που άρχισε να πολλαπλασιάζεται και να μεταδίδεται παγκοσμίως, προξενεί αναστάτωση και επιφυλακή.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας- Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, λέει πάνω σε αυτό το θέμα «Δεν υπάρχει κίνδυνος πανδημίας, και στην Ελλάδα θα υπάρχουν κρούσματα, αλλά δε χρειάζεται πανικός.

«Είναι ενδημική νόσος στην Αφρική χρόνια τώρα. Το πρώτο κρούσμα σε άνθρωπο ήταν στο Κονγκό το 1970», ανέφερε και επισήμανε ότι χρειάζεται να ακολουθούνται οι κανόνες ατομική υγιεινής. «Μεταδίδεται δια της αναπνευστικής οδού με τα σταγονίδια και με την επαφή, και κυρίως εκεί που υπάρχουν δερματικές αλλοιώσεις», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στα συμπτώματα, διαρκούν περίπου 3-4 εβδομάδες, και είναι κυρίως πυρετός, κεφαλαλγία, μυαλγία, διόγκωση λεμφαδένων και εξάνθημα με φυσαλίδες.

Ερωτηθείσα ποια είναι η διαφορά με την ανεμοβλογιά, υπογράμμισε ότι «στην ανεμοβλογιά υπάρχει κνησμός, ενώ στην ευλογιά των πιθήκων υπάρχει πόνος».

Η ανεμοβλογιά και η σχέση της με τον έρπητα ζωστήρα

Η ανεμοβλογιά είναι μια λοίμωξη που προκαλεί ερυθρά σπυράκια στο δέρμα που προκαλούν φαγούρα. Προκαλείται από τον ιό της Ανεμευλογιάς -Ζωστήρα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Infowoman.gr

Δείτε επίσης:

Αγαπητοί μαθητές, οι εξετάσεις δεν μετρούν ούτε την νοημοσύνη, ούτε την αξία σας

Παγκόσμια Σχολική Γυμνασιάδα: “Σάρωσαν” τα Ελληνόπουλα στα μετάλλια

Συγκλονίζει ο Σταύρος Σβήγκος: “Όταν γεννήθηκε ο γιος μας δεν ξέραμε αν θα τα καταφέρει, είχε αιμάτωμα στον εγκέφαλο”