Φονικό στη Μακρυνίτσα: «Δεν σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου», είπε ο δράστης στη γιαγιά

Νέες λεπτομέρειες από το διπλό φονικό στη Μακρυνίτσα έρχονται στο φως καθώς όπως προκύπτει από τη δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου ο δράστης ήταν έτοιμος να σκοτώσει και την πεθερά του αλλά την τελευταία στιγμή το μετάνιωσε, λέγοντας της ότι, «εσένα δεν σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου».

«Πρόθεση της οικογένειας είναι να δηλώσει άμεσα παράσταση πολιτικής αγωγής ώστε να υποστηρίξει με όλες τις ανακριτικές πράξεις που χρειάζονται την αλήθεια, δηλαδή ότι ο κατηγορούμενος σκότωσε τα δυο αδέλφια, έχοντας προμελετήσει το έγκλημα και με συνείδηση», λέει στο protothema.gr η Ανθούλα Ανάσογλου.

Ο δράστης είχε επιθετική συμπεριφορά και είχε σχεδιάσει προσεκτικά τις κινήσεις του

Για να προσθέσει: «Ο κατηγορούμενος εμφάνισε μια άκρως επιθετική συμπεριφορά την οποία όφειλαν να θεραπεύσουν οι αρμόδιοι ιατροί όμως ακολούθησε το σχέδιο του με κάθε λεπτομέρεια , καθώς και τη διαφυγή του . Ο δράστης μετέπειτα αντιλαμβανόμενος πλήρως την απαξία των πράξεων του , παρουσιάστηκε στον κ Ανακριτή Βόλου , με αλλά πρόσωπο και παριστάνοντας έναν άνθρωπο από τον οποίο εκλείπει η συνείδηση . Η αλήθεια όμως δεν θάβεται . Ο κατηγορούμενος είχε πλήρη συνείδηση όταν είπε στη μητέρα της άτυχης Κωνσταντίνας πως « Εσένα δε σε σκοτώνω για να μεγαλώσεις το παιδί μου».

Μάλιστα σε δηλώσεις της στο newsit.gr, η συνήγορος σχολιάζοντας την εισαγγελική εντολή για έρευνα, η οποία επικεντρώνεται στο γιατί ο φερόμενος ως δράστης, κυκλοφορούσε ελεύθερος τόνισε ότι «Είναι φανερό ότι υπάρχουν ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. Ευθύνες γιατί ένας άνθρωπος που διαγνώστηκε με επιθετική συμπεριφορά, με παραληρητική διαταραχή και με διωκτικά συμπτώματα, κυκλοφορούσε χωρίς να παρακολουθείται σε καθημερινή βάση και χωρίς κανείς να τον υποχρεώνει να παίρνει την φαρμακευτική αγωγή του»

«Ξεκάθαρα αναφέρεται στη γνωμάτευση της από 15-1-2021, το Κέντρο Υγείας Ψυχικής Βόλου, ότι η κατάσταση του επιδεινώθηκε. Δυστυχώς η ατέρμονη γραφειοκρατία ανέδειξε ακόμη μια φορά τα προβλήματα δυσλειτουργίας των κρατικών δομών. Όμως θα πρέπει να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες και της αστυνομίας Βόλου, που ενώ έγινε μάρτυρας επεισοδίου ενδοοικογενειακής βίας, δεν αντέδρασε έγκαιρα, μη συλλαμβάνοντας τον δράστη στα πλαίσια του αυτοφώρου την ημέρα του μοιραίου επεισοδίου όπου η άτυχη Κωνσταντίνα καλούσε απεγνωσμένα για βοήθεια.