Αυτή την εποχή τα φρούτα είναι στα καλύτερα τους και με τη ζέστη ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να νιώσουμε καλύτερα μικροί και μεγάλοι!
Η Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος, μας δίνει την συνταγή για ένα λαχταριστό δροσερό Yogurtcake που αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική του cheesecake.
Yogurtcake (κατά το Cheesecake)
600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κουτ. ζαχαρούχο γάλα
1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη
1 κουτ. Σούπας μέλι
ξύσμα λεμονιού
φρούτα εποχής (ψιλοκομμένος ανανάς,
φράουλες και ό,τι άλλο φρούτο επιλογής σας)
Εκτέλεση:
Βάζουμε στην κατάψυξη το γιαούρτι και το ζαχαρούχο για 15 λεπτά και ύστερα τα χτυπάμε με αυγοδάρτη ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Ξαναβάζουμε για δέκα λεπτά στην κατάψυξη.
Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε το μέλι.
Σε ταψί ή σε ατομικά ποτηράκια στρώνουνε εναλλάξ τριμμένο μπισκότο, κρέμα και φρούτα.
Στολίζουμε την επιφάνεια με φρούτα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες.
Ελαφρύ, δροσερό, πεντανόστιμο και πανεύκολο.
Διαβάστε επίσης:
H παιδοδιατροφολόγος μάς προτείνει σουβλάκι χωριάτικη σαλάτα
Σπιτική λεμονάδα: Συνταγή για το πιο δροσιστικό ρόφημα του καλοκαιριού