Φτιάχνουμε ένα λαχταριστό δροσερό Yogurtcake που θα λατρέψουν τα παιδιά

Αυτή την εποχή τα φρούτα είναι στα καλύτερα τους και με τη ζέστη ένα δροσερό και ελαφρύ γλυκάκι είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να νιώσουμε καλύτερα μικροί και μεγάλοι!

Η Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος, μας δίνει την συνταγή για  ένα λαχταριστό δροσερό Yogurtcake που αποτελεί μια υγιεινή εναλλακτική του cheesecake

Yogurtcake (κατά το Cheesecake)

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

1 κουτ. ζαχαρούχο γάλα

1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη

1 κουτ. Σούπας μέλι

ξύσμα λεμονιού

φρούτα εποχής (ψιλοκομμένος ανανάς,
φράουλες και ό,τι άλλο φρούτο επιλογής σας)

Εκτέλεση:

Βάζουμε στην κατάψυξη το γιαούρτι και το ζαχαρούχο για 15 λεπτά και ύστερα τα χτυπάμε με αυγοδάρτη ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.

Ξαναβάζουμε για δέκα λεπτά στην κατάψυξη.

Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι και προσθέτουμε το μέλι.

Σε ταψί ή σε ατομικά ποτηράκια στρώνουνε εναλλάξ τριμμένο μπισκότο, κρέμα και φρούτα.

Στολίζουμε την επιφάνεια με φρούτα και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει τουλάχιστον για 2 ώρες.

Ελαφρύ, δροσερό, πεντανόστιμο και πανεύκολο.

Διαβάστε επίσης:

H παιδοδιατροφολόγος μάς προτείνει σουβλάκι χωριάτικη σαλάτα

Σπιτική λεμονάδα: Συνταγή για το πιο δροσιστικό ρόφημα του καλοκαιριού

Μπανάνα φυστικοβούτυρο παγωτό